USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку висаджуватимуть дерева заради миру

16 Квітня 2015 16:14
До 200 дерев висадять у Сквері Героїв Майдану небайдужі молоді активісти в рамках акції «Дерево миру».

Про це стало відомо під час прес-конференції, присвяченій Всесвітній ініціативі «Дерева Миру» 16 квітня.

Акція відбудеться за ініціативи громадської діячки Лілії Ткаченко, яка запропонувала на знак миру висадити дерева. Цю ініціативу підтримали громадські активісти Луцька. Як розповіла голова Луцького міського осередку Національного альянсу Юлія Гульчак, долучитися до акції вирішили представники молодіжної ради Луцька. Учасники акції вважають, що в складний час важливо всебічно розвивати країну, не варто забувати про екологічні проблеми.

Якщо акція набуде популярності у Луцьку, її можуть зробити регулярною. Ця ініціатива (Global project of the «Trees of Peace») є всесвітньою, до неї долучаються мешканці десятків країн.
У рамках акції «Дерево миру» 25 квітня о 12.00 у Сквері Героїв Майдану (парк за будівлею РАЦСу) висадять 200 саджанців лип, каштанів, яблунь та дубів (100 надала міська рада і ще сотню – КП «Зелене господарство міста Луцька»). До участі у заході планують залучити до 150 осіб, зокрема, студентів СНУ імені Лесі Українки та ЛНТУ.

Усе необхідне для роботи (лопати, рукавички тощо) видасть місцеве ЖКП.

Для того, аби посадити саджанці правильно, у ініціативі братимуть участь екологи. Цікаво, що висаджуватимуть дерева також наречені у весільному вбранні. Планується проведення майстер-класів з лозоплетіння та виготовлення годівничок.

До слова, напередодні, 24 квітня, у місті відбудеться акція «Зробимо Україну чистою», таким чином, на лучан чекають два «екологічні» дні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 16 Квітня 2015 21:29
вже дитячий майданчик зробили тепер дерева-ви краще перед загсом посадіть-а то як мертва зона-трамплін-поламані сходи-і серце облізле
А2А Показати IP 17 Квітня 2015 15:24
«Зелене господарство міста Луцька» вже півроку не здійснює господарської діяльності і знаходиться в стані ліквідації
sad-edem Показати IP 17 Квітня 2015 20:26
Готовий надати садженців від себе З ким зв*язатися

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus