USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Луцьку виступив епатажний патріот Орест Лютий. 18+

10 Березня 2015 11:36
Лучани сповна «відірвалися» під запальні, патріотичні, а подекуди і сороміцькі пісні, епатажного українського телеведучого, письменника, актора та співака Антіна Мухарського, відомого під сценічним псевдонімом Орест Лютий.

Так, радикальний артист виступив напередодні жіночого свята у «Лучеськ-пабі». Він презентував лучанам власну програму«А я не москаль».

Загалом гумористично-музична програма Ореста Лютого була умовно поділена на дві частини: «Лагідна українізація» та «Сувора українізація». Власний стиль музиканти витримали у кращих «батярських» та націоналістичних традиціях.
До слова, батя́ри — це львівська субкультура, яка існувала з середини 19 століття до середини 20 століття.

Назва «батяр», імовірно, виникла від угорського «betyar», що означає особу, яка має дивні погляди і робить непередбачувані вчинки, авантюриста, гульвісу. Однак, згодом батяри набували кумедних і романтичних рис. Їхнім лозунгом служив заклик: «Любити Львів, любити жінок і любити жартувати». Батяри залишили у спадок гумористично-ліричні пісеньки, анекдоти, оповідки, які сьогодні називають «батярським фольклором».
Загалом, в основу концертної програми музикантів лягли відомі «москальські» пісні , утім, перероблені на український манер. Не гребував патріот-жартівник і влучним «гострим» слівцем, яке однак ще більшою мірою тішило та запалювало публіку.
Сам Орест Лютий обґрунтовує вживання ненормативної лексики, мовляв, «москаль» інших слів, як матюк, не розуміє. Тому, іноді, щоб тебе почули, можна вжити й ненормативну лексику, що є по-своїй суті художньо-мистецькою категорією.

Прості, «як двері», музиканти залюбки фотографувалися з усіма охочими, а, після закінчення виступу скромно поспішили за куліси. Однак, луцькі шанувальники їх так просто не відпустили, попросивши заспівати «на біс». Щоправда, поспішаючи на потяг, хлопці встигли заспівати лише одну пісню.

Увага!!! Відео містить ненормативну лексику!!!
ч
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
пр Показати IP 10 Березня 2015 11:42
вот почему война!
дiдо Показати IP 10 Березня 2015 11:42
Блазень!
Йван Показати IP 10 Березня 2015 11:58
Як приємно попивати пиво, дьорнути сто грам горілки, закусити жирним шматком сала із квашеною капустою, одягнути чорну футболку із білим гербом України і провести відпочинок у пабі із думкою "я ж патріот України"... А в цей час хлопці на передовій мужньо захищають кордони України і... гинуть... за неї поки дехто замість того, щоб працювати на Україну, веде "культурний" спосіб життя...
Степан Бандера Показати IP 10 Березня 2015 12:17
Бридко як можна шаленіти під триповерхові мати. Ці всі люди і шанувальники цього лайна самі уподібнюються до кацапів. Типові хохли тільки таке ідеалізувати будуть. Подія № 1 для Луцька
Хлоп до Степан Бандера Показати IP 10 Березня 2015 14:13
Я вперше готовий підтримати Степана Бандеру:)) На всі 100%. Більше того, впевнений, що справжній Бандера був би перший, хто б цього д*г*нерата знищив. Це позор нації.
а шо Показати IP 10 Березня 2015 12:29
як би там не було, але це частина сучасної української культури. Так само як А.Лорак, Т. Повалій і Вєрка Сердючка (А.Данилко). А тим, кому не подобається творчість О.Лютого (А.Мухарського), замість того, щоб с*ати в коментарях, можуть: а) не ходити на його концерти; б) ходити на концерти вище згаданих діячів від шоу-бізнесу
Луцьк Показати IP 10 Березня 2015 12:34
Але, погодьтеся, це настільки піднімає патріотичний дух! Патріотична пісня необхідна також нашим військовим!
дідо до Луцьк Показати IP 10 Березня 2015 13:05
що ти мелеш?
Лютий Показати IP 10 Березня 2015 12:40
А чому так пізно написали? Концерт ще 7-го числа був!
Анонім до Лютий Показати IP 10 Березня 2015 15:09
Ну от так. Розбалували вас оперативністю, як бачу)
Анонім Показати IP 10 Березня 2015 14:02
Ід*от ід*отом..нащо таких запрошувати..без матюків тяжко прославитись!? Народ любить дурачків!!! Але вони опускають нашу культуру
Кошмар Показати IP 10 Березня 2015 14:03
Які виконавці , така й культура. Про яку культуру можна говорити, побачивши таке. Агентство по моралі вже ліквідували, тому це вже норма. Мені соромно, соромно в першу чергу за нас таких. А чому Данильчук мовчить?
69 Показати IP 10 Березня 2015 14:38
можна подумати ви в розмовній мові не використовуєтє мати! а те що він співає, є правда. жорстока. нажаль. не подобається? слухайте Козловського!
Анонім Показати IP 10 Березня 2015 20:04
Ви подивіться там і не тільки прості патріоти були ай міліцейське керівництво добре сто грам пило сам заступник начальника удаі області Бондарук сидитьна 7 фотці знизу
Анонім Показати IP 10 Березня 2015 20:11
Сержанти з офіцерами нижчоі ланки по ато іздять а він по барах ходить чи можливо вже був то герой відстрилявся то вже можна сотку пити
Шанувальниця Показати IP 11 Березня 2015 19:03
Дуже класний дядько, його пісні просто супер. моїм знайомим в росії подобається, вони весело регочуть з його пісеньок і кажуть класно, в них при режимі путінокарлика такого не знайдеш і дньом с огньом. Отак.
Александр Показати IP 21 Березня 2015 00:07
Луцк , который несколько лет был столицей или центром української співаної поезіі ("Оберіг") сегодня опустился до такого примитивного грязного и хамского шансона . Как бы не пытались "музыковеды" втиснуть этот мерзкий кацапский мат в рамки батярського стиля , не получится - достаточно просто "ТУПО" - как говорят сегодняшние интеллигенты - послушать Тризубого Стаса , Андрія Панчишина или Віктора Морозова. Когда у исполнителя нет стиля , отсутствует чувство юмора и "тупо" не собираются в рифму слова , очень выручают - мат , надетая на голое пузо "хуфайка" , колпак на голове и галихве с расстегнутой ширинкой. Это уже и есть стиль. И стиль этот помогает собрать в меру интеллигентную публику , уже разбалованную маршруточным шансоном , концертами "Бутырки" и Дзидзьом , который уже тупо поселился в областном драмтеатре - не помню регалий ; после Дидзи уже не имеет значения. "Веселится и ликует весь народ!"(С)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus