USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

КП «Ласка» знову перевірили: собакам тут - спокійно та впевнено?

3 Червня 2015 18:49
КП «Ласка» у Луцьку перевірили. Як виявилося, чотирилапі почувають себе тут чи не як на курорті – «спокійно та впевнено». Принаймні про це офіційно повідомляють на сайті Луцької міської рада.

Так, 25 травня провідні спеціалісти оцінили роботу та утримання тварин у КП «Ласка». Відповідну експертну комісію сформувало Правління осередку Волинського обласного відділення «Маршал» кінологічного союзу України Міжнародної кінологічної Федерації.

Як йдеться у їхньому звіті, в цілому вони оцінюють роботу підприємства задовільно, хоча побачили й певні недоліки:

«У вольєрах створені умови, де собаки відчувають себе спокійно і впевнено. Тварини, які знаходяться у вольєрах, мають здоровий вигляд, розміщені з урахуванням віку, темпераменту, розміру, психологічної сумісності. Місця утримання тварин забезпечують необхідний температурно-вологісний режим».

Серед вказаних недоліків:
- для утримання молодняка бажано окреме приміщення;
- бажано зробити невеликий ухил на підлозі у вольєрах, аби було зручно прибирати;
- відсутнє приміщення для огляду за шерстю тварин.

На цьому перелік проблем підприємства закінчується.

Нагадаємо, того ж дня, тобто 25 травня, у КП «Ласка» відбулося виїзне засідання членів постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Тоді роботу закладу оцінили як неналежну, окрім того, наголосили, що у підприємство безпідставно «вливають» мільйон гривень.

Зокрема, пройшовши територією та оглянувши, в яких умовах тримають тварин, своїми висновками з репортером Інформаційного агентства Волинські Новини поділилася голова громадської організації «Вуса, лапи, хвіст» Вероніка Цибульська.

«Тварини утримуються в неналежних умовах, адже їхнє місце перебування не відповідає ветеринарно-санітарним нормативним актам. Карантинний ізолятор тут у такому жахливому стані, що його неможливо дезінфікувати, а годують неправильно, ми бачили самі, як собаки почали гризтися. Окрім того, я хотіла взяти цуценя, але це неможливо, бо ж жодне з них не має щеплень. Притулок досі офіційно не зареєстрований, і невідомо, на яких підставах підприємство утримує собак. Адже, згідно із законами України, має бути певне положення про притулок, яке має бути зареєстроване ветеринарною службою та міськрадою – цього немає. Окрім того, кошти на цей притулок виділяють і виділяють», - казала жінка.

Також нагадаємо, депутати міськради свого часу підтримали проект змін до міського бюджету з пунктом про виділення 500 тисяч гривень КП «Ласка». Тоді виникла суперечка - чи доцільно саме так використовувати гроші. Загалом міська рада спрямує на комунальне підприємство «Ласка» майже мільйон, депутати кажуть, що левову частину коштів мають витратити на паркан.


Зауважимо, територія притулку – більше одного гектара. Сьогодні тут - більше 270 псів. Кількість тварин, які поступили до КП «Ласка» (відловлені, привезені громадянами, підкинуті) у 2015-му році, – 322 особини. Окрім того, цьогоріч прилаштували у сім’ї 273 тварини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
хР Показати IP 3 Червня 2015 19:39
Деньги на ветер....
Анатоль_ до хР Показати IP 3 Червня 2015 22:02
А ось на нововолинському собачатнику пані Наталки Семенівни -бруд та антисанітарія. Собаки сидять на коротких ланцюгах. Коли ветеринари перевірять підпільний собачатник пані Наталки Семенівни?
ага до хР Показати IP 4 Червня 2015 00:13
коли тебе вкусить собака, будеш перший писати шо де відлов, притулок і т.д.
Штефан Показати IP 3 Червня 2015 21:59
це притулок Камишнікової?
Мік (галицька миша) до Штефан Показати IP 3 Червня 2015 22:02
Саме так, шановний пане!
ага Показати IP 4 Червня 2015 00:12
гроші далеко не на вітер! Проблема з тваринами одна з найважливіших! Це ж наша безпека, наших дітей. Притулок 100% потрібен і кошти виділені на нього. В попередніх статтях читала, то не згідна шо депутати проти надійного паркану. На таку кількість собак треба огого який..наша міськ рада перевищує свою допомогу. І чого Правління осередку Волинського обласного відділення «Маршал» кінологічного союзу України Міжнародної кінологічної Федерації побачили лише три ньюанси, а іншим задоволені, а якась там Цибульска яка займається домашніми тваринами приїхала перевіряти не маючи в цьому ніякого досвіду та знань???
аха Показати IP 4 Червня 2015 00:16
шо та пані меле? який притулок? його в народі так прозвали. а це є комунальне підприємство...і таки коментарями якось не способствує його розвитку. якшо займаєшся тваринами, то допомагай всім, а не об*ирай.
Луцький Показати IP 4 Червня 2015 07:03
Коли та "Ласка" прибере песів з зупинки напроти Там-Таму?!
Анонім Показати IP 4 Червня 2015 07:18
Зграї собак у центральному парку....
О Господи Показати IP 4 Червня 2015 09:56
Це дурня повна як переживають за собак. А ви за дітей краще переживате,скільки на вулицях бродить,хворих діток. А то такі гроші виділяють для собак,щоб ця пані крала і жила вольготно.Сміх.Краще стерилізуйте собак,щоб вони не плодились. Це називається я сошла с ума.
о до О Господи Показати IP 4 Червня 2015 13:32
так, погоджуюсь, що потрібно більше виділяти коштів на хворих діток, проте те що є такий ніби притулок для собак це також дуже добре. адже не дуже приємно дивитись на хворих, покалічених та голодних тварин. тому я за те, щоб ця ласка існувала, як там не було, але хоч щось вони роблять для тих нещасних тварин.
чому до О Господи Показати IP 4 Червня 2015 23:24
ти думаєш за дітей? а те шо собаки можуть покусати дітей і заразити їх сказом хіба не проблема? стерилізація в луцьку тварин йде повним ходом, але це замкнене коло, адже люди всеодно викидатимуть на вулицю тварин, як якийсь непотріб. і більшіть домашніх собак їхні власники не хочуть каструвати і вільно відпускають бродити вулицями.на шпілі вілі....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus