USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку згадали воїнів, які загинули за визволення Волині

21 Липня 2016 13:12
Скорботний захід з нагоди дня пам’яті визволення Волині від фашистів відбувся на Меморіалі «Вічна Слава» у Луцьку.

Сьогодні, 21 липня, виповнюється 72 роки з дня визволення волинської землі від трьохрічної фашистської окупації.

Вшанувати пам’ять воїнів, які загинули під час Другої світової війни та ветеранів, які виборювали перемогу над фашизмом, прийшли представники влади, духовенства, ветерани, сучасники подій та небайдужі лучани.

Захід розпочався з хвилини мовчання на честь усіх загиблих під час визволення Волинської області.

Потім прозвучав Гімн України, а священики відслужили панахиду. Далі відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника невідомому солдату.
Учасник бойових дій, який брав участь з визволення Ковельського району, Михайло Єрлін неохоче згадує події тих часів. Ветеран поклав квіти останнім та звернувся до усіх присутніх з закликом не переставати пам’ятати, тому, що з віком, пам’ять - це найцінніше, що лишається у людини.

«Тут зараз дуже мало учасників визволення Волині, тому що наймолодшому з тих, хто брав участь бойових діях, наразі за вісімдесят. А мені, наприклад, сьогодні дев’яносто років, сім місяців і двадцять два дні. І я пам’ятаю усе ніби вчора, тільки про це не можна розповідати, треба лише не допустити повторення», – каже Михайло Тимофійович.


Довідково:

21 липня – день визволення Волинської області від німецько-фашистських загарбників. 67 років тому відлунали останні постріли війни на Волинській землі. За три роки окупації гітлерівські загарбники знищили понад 165 тисяч волинян, понад 20 тисяч вивезли на каторжні роботи. У липні 1944 року від фашистських загарбників було визволено райцентри Ратне, Старовижівка, Любомль, Шацьк, Іваничі, міста Володимир-Волинський, Устилуг. Загалом 26 тисяч воїнів навіки лишились у волинській землі. Після визволення області понад 107 тисяч волинян мобілізували в Радянську армію. За мужність і відвагу тисячі з них відзначено бойовими нагородами. 20-ро стали Героями Радянського Союзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
РПЛ Показати IP 21 Липня 2016 13:48
Скорботний захід, а яковлев завжди як на весілля вдівся. СК*ТИНЯКА!!! Ото маємо заступника мера. ГАНЬБА!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus