USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

У Луцьку будуть контейнери для небезпечних відходів

17 Травня 2017 12:10
Три контейнери для збору енергозберігаючих ламп встановлять у місті.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 17 травня.

Членам виконкому пропонували внести зміни до рішення про перелік природоохоронних заходів, що фінансуються за рахунок коштів фонду охорони навколишнього природного середовища міста Луцька у 2017 році. 35 тисяч гривень планують передбачити на придбання обладнання (контейнерів) для роздільного збору небезпечних побутових відходів від громадян для встановлення в громадських місцях.

Начальник відділу екології міськради Анатолій Гламазда повідомив, що планують купити контейнери для збору енергозберігаючих ламп від населення. Наразі йдеться про встановлення трьох таких контейнерів на території міста, зокрема, можливо, у Центрі надання адміністративних послуг. За переробку однієї енергозберігаючої лампи потрібно платити 5-6 гривень і ці кошти виділятимуть з фонду охорони навколишнього середовища, аби не допустити викидання цих ламп на сміттєзвалища. З підприємством, яке займається утилізацією, укладатимуть відповідну угоду.

Член виконкому Михайло Щур зазначив, що згодом постане питання майданчиків для збору полімерних матеріалів, склобою тощо. Він закликав комплексно підходити до встановлення контейнерів для небезпечних відходів та невідсортованої та вторинної сировини.

Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук повідомив, що 300 тисяч гривень виділили для встановлення контейнерів для збору ПЕТ-пляшок у місті. Він зауважив, що наразі Луцьк не готовий для збору сортованого сміття, тож над цим варто працювати. ПЕТ-пляшка займає великий об’єм на сміттєзвалищах, але її легко віддати на переробку та заробляти кошти. За гроші, отримані від переробки пляшок, з його слів, купуватимуть нові контейнери. У місті збільшуватимуть кількість контейнерів для різних видів побутових відходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВВ Показати IP 17 Травня 2017 15:20
можна фото контейнерів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus