USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У Луцьку знайшли «панацею» від сміття

7 Серпня 2014 07:00
Не на всіх вулицях Луцька є контейнери для сміття, тому лучани виносять непотріб до дороги, а вже звідти його забирає «Луцькспецкомунтранс». Проблема в тому, що рештки від сміття бродячі пси розносять по місту. Для вирішення цього питання розробили план.

Ситуацію коментує для Інформаційного агентства Волинські Новини директор департаменту житлово-комунального господарства Луцькради Іван Кубіцький.

«Ми активно працюємо в цьому напрямку. От, підготували пропозицію міському голові й чекаємо допоки він дасть відповідне розпорядження. Так, згідно з нашими розрахунками, "панацеєю" у вирішенні цієї проблеми можуть стати контейнери для приватних житлових масивів. Ми їх будемо закуповувати і пропонувати лучанам в розстрочку на три роки», - розповідає Іван Кубіцький.

До слова, ціна такого контейнера для сміття - 335 гривень. Його місткість – 120 літрів.

Підприємство «Луцькспецкомунтранс» уже придбало більше півтори сотні таких смітників. Вони виготовлені з пластику.

Однак у цій «панацеї» є одна проблема: як переконати людей купувати контейнери.

Щодо того, як працюватиме система прибирання, то Кубіцький запевняє: питання буде узгоджуватися з людьми.

З його слів, є кілька варіантів вивозу сміття: люди виставлятимуть контейнери, а працівники «Луцькспецкомунтрансу» самостійно забиратимуть сміття, або ж спеціальна машина приїжджатиме після 18 години, коли лучани приходитимуть з роботи.

Щодо першого варіанту комунальник має сумніви, мовляв, смітники люди купуватимуть за свої кошти і хвилюватимуться, аби їх не поцупили.

Директор департаменту ЖКГ розповідає, що подібний принцип «боротьби» зі сміттям використовують в Івано-Франківській області та в Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
http://www.eurointeg Показати IP 7 Серпня 2014 07:06
Ну якщо
ПАНАЦ до http://www.eurointeg Показати IP 7 Серпня 2014 09:21
Див. панацею від сміття https://www.facebook.com/profile.php?id=100008194688952&fref=ts
Саміж Показати IP 7 Серпня 2014 07:09
пишете, основна причина у тому що бродячі тварини рвуть мішки з сміттям. То може саме з бродячих псів і почніть наводити лад.
лучанин Показати IP 7 Серпня 2014 07:25
Фото контейнера
Воно Показати IP 7 Серпня 2014 07:53
основна проблема не собаки а мер якому покуй на чистоту в місті, як він був губером на Київському майдані стояв гігантський смітник стидливо огорожений синім парканом, зараз аналогічна ситуація але уже уже у всьому місті
Сашко Показати IP 7 Серпня 2014 08:55
Був у Закарпатті проїздом у якомусь прикордонному селі (назви не памятаю). Люди ідуть до церкви - вивозять контейнер на дорогу, ідуть з церкви - забирають порожній у двір. Контейнери всі однакові, видно що закуплені організовано. Це працює.
hunt до Сашко Показати IP 7 Серпня 2014 10:03
Так само був на Закарпатті, м. Виноградів - біля кожного будинку чистота, контейнери всі як один. Є організація. 335 грн. для такого контейнера - ще не велика ціна
Джулія Показати IP 7 Серпня 2014 10:23
Де-не-де стоять контейнери для пластикових пляшок. Повні з верхом. Тижнями.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus