USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Дійсно безплатна медицина на Волині: безкоштовні пологи

9 Лютого 2014 09:00
У Маневицькому районі породіллі нічого не платять, коли приходять в пологовий. Усю цю ношу взяв на себе районний бюджет.

Торік, під час сесії райради, депутати одноголосно підтримали ідею повністю фінансувати пологи породіль. На це виділили 130 тисяч гривень.

Система фінансування така: відбуваються пологи, в залежності від складнощів, необхідно коштів від 350 до 1500 гривень, лікарня звітує в РДА, яка робить компенсацію.

Фінансування пологів продовжується й цього року. На Волині це - єдиний район, де народження малюків відбувається безплатно для мам.

Чому це вдається зробити районній владі, а іншим ні? – прокоментував Інформаційному агентстві Волинські Новини голова РДА Микола Миронюк: «Тут головне не «транжирити» гроші, ми ж усе для молоді робимо. За цю ініціативу проголосували усі депутати одноголосно - й владні, й опозиційні. Народжуватися під прапорами ще не навчилися, народжуються під Богом. Тому, аби було бажання, а зробити бажане знайдуться способи».

Зауважимо, щороку у Маневицькому районі народжується приблизно 600 малюків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Не вірю Показати IP 9 Лютого 2014 09:23
Реально?
вася Показати IP 9 Лютого 2014 10:17
Безкоштовно , так неможе бути .Це вже в крові в генах заложено в доктора ,що кожен що народжує повинен дати бабоси......Доктору ..
Rh(+) до вася Показати IP 9 Лютого 2014 15:02
Ти думаєш, що доктор "Вася" за просто так лікувати? Іди машину заправ безплатно, чи пострижись. Доктору треба сито жити, щоб він хотів якісно лікувати таких биків як ти...
Резус-конфлікт до Rh(+) Показати IP 9 Лютого 2014 15:20
Якого ти милого в медінститут перся? Живи на зарплату, не хочеш? Будуй свій приватний центр, побачим, як до такого прохфесіонала люди будуть тягнутись.
Rh(+) до Резус-конфлікт Показати IP 9 Лютого 2014 16:03
Учи жити дітей своїх. Співчуваю їм. Виростуть інфантами. Попривикали все на халяву. Совдепія. Ти тільки тут рот відкриваєш, а прийдеш до доктора тихенько відлистаєш скільки треба.
Прокурор Показати IP 9 Лютого 2014 15:22
Одного ескулапа зловили би на взятці, посадили і лишили ліцензії, тоді би і іншим не повадно би було.
Гость Показати IP 9 Лютого 2014 17:14
А хто це зробить? Зараз заходь фотографуй тихенько ы виходь та в ЮТУБ. Сміливчики де ви?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus