USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У мікрорайоні ЛПЗ побудують новий корпус музичної школи

1 Лютого 2018 13:34
Будівництво нового двоповерхового корпусу музичної школи № 3 планують розпочати вже навесні. Роботи проводитимуть за кошти міського бюджету.

Так, 1 лютого представники міської влади оглянули музичну школі на вулиці Гнідавській.

Як розповіла директорка закладу Людмила Герасимчук, будівля бойлерної, що поряд із школою, ділиться на дві частини – в одній працюють агрегати, а в іншій школа орендує три класи. Нині у школі займаються 450 дітей, тож є великі проблеми з їхнім розміщенням – приміщень бракує і класи здебільшого невеликі за площею.


Зі слів начальника управління капітального будівництва міськради Леоніда Карабана, у новому корпусі хочуть облаштувати сім класів для індивідуальних занять та один для загальних занять. Крім того, тут будуть санвузли для хлопчиків, дівчаток та вчителів, а на другому поверсі – актовий зал на 210 місць.


Директор департаменту культури міськради Тетяна Гнатів зауважила, що школа переформатовується і буде не лише закладом музичної освіти, а й місцем, де кожен охочий зможе відвідати культурні заходи. Зараз у школі нараховується 18 музичних колективів, відомих не лише в Україні, а й за кордоном.


Радник міського голови Ігор Поліщук зазначив, що мікрорайон ЛПЗ є одним із найбільш густонаселених у місті, він щільно забудований багатоповерхівками, тут проживає багато сімей з дітьми, тож музична школа не витримує навантаження. Ігор Поліщук доав, що директорка школи показувала перелік охочих займатися у закладі, але для усіх бракує приміщень. Наразі діти займаються у сусідній бойлерній, у жахливих умовах, де обсипається стеля, обдерті стіни, волого. Тому розпочинатимуть будівництво нового корпусу, де буде сім класів, санвузли та актовий зал.


На роботи вже виділили 2,5 мільйона гривень з міського бюджету, виготовлений проект, який зараз проходитиме експертизу, згодом кошти виділятимуть за рахунок перевиконання міського бюджету. Планують, що наприкінці квітня-на початку травня розпочнуться будівельні роботи, які хочуть завершити у першій половині 2019 року. Новий та існуючий корпуси з’єднають переходом. Загальна вартість робіт становитиме 8 мільйонів гривень.

Зі слів представників влади, для того, щоб діти розвивалися у галузі естетичної освіти, потрібно забезпечити гідні умови як для працівників закладу, так і для дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанка Показати IP 1 Лютого 2018 13:43
Гарний керівник музшколи, чудовий викладацький склад - школа заслуговує на покращення умов!
лучанин Показати IP 1 Лютого 2018 15:33
школу треба розбудовувати
Васюки Показати IP 1 Лютого 2018 23:54
Оце заживемо, ще хор і духовий оркестр

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus