USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Росії на масових мітингах затримали 380 осіб. Оновлено

5 Листопада 2017 15:06
У російських містах під час акції протесту «05.11.17» розпочалися масові затримання. Серед затриманих є й неповнолітні, а також випадкові перехожі.

У найбільших містах Росії відбуваються масові мітинги «05.11.17», учасників яких затримують правоохоронці. Серед затриманих неповнолітні.

Станом на 17:00 годину за місцевим часом, відомо про затримання 380 осіб. З них 13 осіб затримано в Санкт-Петербурзі, 346 – в Москві, повідомляє «ОВД-Инфо».

До затриманих не пускають правозахисників. При тому що серед затриманих є неповнолітні.


Згідно з інформацією видання ТАСС, у затриманих під час огляду вилучається зброя, ножі, засоби індивідуального захисту, кастети та інші заборонені засоби. Як зазначив співрозмовник агентства, "це говорить про те, що люди прийшли не просто так, а готувалися чинити опір силам правопорядку".


Наразі весь периметр Манежної площі повністю перекрито поліцейськими, частково обмежений вхід і вихід з метро "Охотний ряд" і "Площа революції"; закрита для входу Красна площа (в зв'язку з репетицією урочистого маршу на честь 76-ї річниці параду 1941 року), вхід можливий тільки за запрошеннями.

Зазначається, що серед затриманих є й звичайні перехожі, а також гравці в Pokemon Go, які не збиралися брати участь у протестній акції.

Загалом затримання відбулися вже у шістьох російських містах. Окрім Москви та Санкт-Петербургу, це Краснодар, Красноярськ, Перм та Ростов-на-Дону.

Як передає ТСН, раніше опозиціонер В'ячеслав Мальцев неодноразово заявляв, що 5 листопада у Росії відбудеться революція. Напередодні він розповів про затримання понад сотні своїх прихильників по всій Росії. Раніше в ФСБ заявили, що затримали учасників "законспірованої осередку руху "Артпідготовка". У ФСБ говорили, що вони готували підпали адміністративних будівель і нападу на поліцейських 4 і 5 листопада. Активістів руху затримували в Москві, Красноярську, Краснодарі, Казані, Самарі, Саратові і Томську.

При цьому сам Мальцев говорив, що "Артпідготовка" є YouTube-каналом, а не рухом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 5 Листопада 2017 15:14
А чем они не довольны? СР*НА процветает, с колен периодически встаёт, а они супротив государств пошли ... А царь батюшка им еще водяру дешевую даровал ... НЕБЛАГОДАРНЫЕ!!!
вас Показати IP 5 Листопада 2017 17:32
протоукрів не зрозуміти: мовчать росіяни - погані кацапи. вийшли сказати владі "фє", теж погані кацапи. Так в чому між українцями і росіянами різниця?
! до вас Показати IP 5 Листопада 2017 18:43
В чому різниця питаєш ? Ну хоча б в тому, що ми дійсно протоукри, хоч ти так язвиш, тобто словяни, а вони - нащадки монгольських байстрюків і фіноугрів. А так то, ті рассєяни, що вийшли на мітинги, - мододці, що не злякались, все це перші іскри, СКОРО ВАЛОДЮ В КРЕМЛІ НА СВІЖІШОГО ПОМІНЯЮТЬ, тільки нового бальзамувати не потрібно, він заботоксований.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus