USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У МВС відзвітували про результати розслідувань нападів на активістів

28 Вересня 2018 19:57
У Міністерстві внутрішніх справ розповіли про перебіг розслідувань найбільш тяжких злочинів проти громадських активістів у 2018 році.

Відповідну статистику на своїй сторінці у Facebook опублікував речник МВС України Артем Шевченко, повідомляє ТСН.

За його словами, що стосується особливо тяжких злочинів проти активістів, скоєних у 2018 році, правоохоронцями було розкрито:

- вбивство правозахисниці Ірини Ноздровської на Київщині – "підозрюваний вже став обвинуваченим і навіть підсудним, замовного характеру злочину не встановлено";

- замах на вбивство Віталія Устименка в Одесі – "2 підозрюваних від позавчора - під вартою, слідство триває";

- вбивство Віталія "Сармата" Олешка в Бердянську – "5 підозрюваних - під вартою з часу скоєння злочину, виконавець дав свідчення щодо замовника, його встановлено і шукають";

- замах на вбивство Катерини Гандзюк у Херсоні – "5 підозрюваних включно з організатором – під вартою, замовників продовжують шукати поліція і СБУ, яка веде окреме провадження саме щодо пошуку замовників злочину"

- замах на вбивство Григорія Козьми та Михайла Кузаконя в Одесі – "3 підозрюваних – під вартою, слідство триває";

- замах на вбивство Олега Михайлика в Одесі – "3 підозрюваних від учора - під вартою, слідство і пошук замовників триває";

За словами Шевченка, розслідування цих злочинів триває, і це відбувається не лише під тиском громадськості та активістів.

"Звісно, чотири з цих п`яти злочинів поки що не розкриті повністю, коли всі підозрювані затримані, процесуально стали обвинуваченими і провадження передається в суд. Так само їхню провину треба ще довести у суді. І не факт, що ця вина буде доведена. Але Національна поліція України розслідує і не стоїть на місці. Вважати, що це відбувається тільки тому, що активісти піднімають ажіотаж, що звісно певною мірою підштовхує поліцію працювати, – так само невірно, як вважати, що земля обертається під впливом інерції від руху людей, які по ній ходять", - зазначили у МВС.

Нагадаємо, в столиці 27 вересня біля будівлі Адміністрації президента на вулиці Банковій відбулась акція "Мовчання вбиває". Учасники вимагали від президента, як гаранта Конституції, звернути увагу на випадки нападу на активістів в Одесі і інших містах, а також, як вважають організатори акцій, на бездіяльність правоохоронних органів. За даними активістів, за останній рік сталось щонайменше 50 нападів на громадських активістів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus