USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

У Нововолинськ «Новою поштою» пересилали наркотики. Доповнено

21 Серпня 2019 20:15
Правоохоронці 21 серпня затримали трьох мешканців Нововолинська, які отримали через відділення «Нової пошти» пакунок з наркотичною речовиною.

Про це БУГу повідомив очільник нововолинської поліції Сергій Галащук.

«Надійшла оперативна інформація, що громадянин М. має на пошті пакунок з наркотичною речовиною – амфетаміном. Була спланована операція по затриманню і вилученню наркотичного засобу, а токож недопущенню надходження його в обіг у Нововолинську», – розповів Сергій Галащук.

В операції були задіяні нововолинські оперативники і працівники ГРПП.

«Громадянин М. отримав передачу не сам. Він забрав пакунок, а поклав його собі в рюкзак його товариш, громадянин О., який неодноразово був помічений в отриманні подібних посилок, щодо нього велися слідчі дії близько 3-ох місяців», – розповіли виданню.

Чоловіки отримали пакунок і вийшли з відділення пошти. До них невдовзі приєднався третій товариш.

«Була спланована операція щодо їхнього затримання. Чоловіків затримали неподалік заправки. При затриманні громадянин О. намагався приховати речові докази в траву. Всі інші намагалися втекти. Була застосована, згідно із законом про поліцію, фізична сила відносно даних осіб, щоб обмежити їх рухи і не допустити знищення речових доказів», – розповів Галащук.

Після цього була викликана слідчо-оперативна група, яка виявила, що в отриманому на пошті пакунку знаходилася речовина білого кольору, за оперативною інформацією правоохоронців – наркотики. Остаточно речовину ідентифікують після експертизи.

Всіх трьох чоловіків затримали і доставили до Нововолинського відділення поліції. Чоловікам загрожує від 4-ох до 8-ми років позбавлення волі за статтею 307 ККУ про збут наркотичної речовини.
У компанія «Нова пошта» прокоментували ситуацію.

«Клієнти не мають права відправляти наркотичні речовини, вогнепальну зброю, комплектуючі, боєприпаси і вибухові речовини, азбест, вогненебезпечні, легкозаймисті речовини, радіоактивні елементи, отруйні речовини. Не можна перевозити балони з газом, автомобільні акумулятори, тварин, рослини, продукти харчування, які швидко псуються. Згідно з Публічним договором, розміщеним на офіційному сайті компанії, «Нова Пошта» не зобов’язана здійснювати перевірку змісту відправлення і відповідності упаковки особливостям відправлення, вимогам чинного законодавства і державним стандартам. Беручи посилки для відправки, оператори в відділеннях «Нова Пошта» діють в рамках чинного законодавства України. Згідно ч. 2 ст. 917 Цивільного кодексу України відправник повинен пред’явити у встановлений строк вантаж, який підлягає перевезенню, в належній тарі та (або) упаковці; вантаж має бути також замаркований відповідно до встановлених вимог. Перевізник має право відмовитися від прийняття вантажу, що поданий у тарі та (або) упаковці, які не відповідають встановленим вимогам, а також у разі відсутності або неналежного маркування вантажу (ч. 3 ст. 917 ЦКУ). Якщо ми бачимо підозрілі вантажі, відразу повідомляємо в компетентні органи», - зазначили у «Новій пошті».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Славік Показати IP 22 Серпня 2019 03:20
Власюк це ти ?
А В до Славік Показати IP 2 Липня 2023 17:32
Нєєє,дядька,не дай Боже

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus