USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Нововолинську можуть відключити опалення

27 Жовтня 2018 17:33
Майже 11 мільйонів гривень боргують підприємству «Теплокомуненерго» мешканці Нововолинська. Працівники переймаються тим, що не мають за що ремонтувати тепломережа, побоюються, що їм перестануть платити заробітну плату, та головна загроза – взимку місто може залишитися без тепла, бо через борги за газ постачальник палива може не затвердити номінації.

Про це йдеться в сюжеті СТН, передає БУГ.

Головний економіст «НовововолинськТеплокомуненерго» Світлана Жура зауважує, що не платять за тепло не ті, хто не в змозі. Пенсіонери та пересічні громадяни платять сплачують регулярно, бо побоюються втратити субсидії, а є кілька споживачів, які мають заборгованість в 30-50-60 тисяч гривень і реально мають можливість її погасити, та цього не роблять.

«На 1 жовтня 2018 року дебіторська заборгованість населення склала 10 мільйонів 802 тисячі. Кредиторська заборгованість підприємства за природній газ становить 8 з половиною мільйонів. Всі старання по зменшенню дебіторської заборгованості заходять в глухий кут. Хочеться звернутися до споживачів та повідомити, що тепло не безплатне. Нам потрібно розраховуватися за використаний природний газ за минулий період і входити в новий без боргів», – говорить Жура.

Підприємство «НовововолинськТеплокомуненерго» просить людей розрахуватися із боргами.

Начальник виробничого відділу Олександр Мотика зазначає, що через несплату за спожитий ресурс підприємство не в змозі виконати інвестиційної програми, а це впливає на якість послуг. Головна загроза – місто не зможе отримати лімітів на природній газ через борги «НовововолинськТеплокомуненерго» за паливо. Доведеться купувати блакитне паливо вдвічі дорожче або відмикати населення від теплопостачання.

Як повідомлялося, «Нафтогазу» дозволили відключати українцям тепло за борги. Відповідно до умов кодексу газотранспортних систем, «Нафтогаз», починаючи з 1 грудня, зможе доручати операторам газорозподільної системи (ГРМ, облгазам, - ред.) відключати тепломережі за борги, а відмова - буде трактуватись регулятором як зловживання монопольним становищем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 27 Жовтня 2018 17:47
Якщо товтосуми не платять, і основний борг виник зі їхньої провини - опублікуйте списки у ЗМІ. Нехай люди читають і знають про своїх "героїв". Але, вочевидь, у "Нововолинськкомунтеплоенерго" кишка тонка на такий подвиг. Тоді й нічого плакатись.
Анатоль_ до Анатоль_ Бідзюра Показати IP 27 Жовтня 2018 19:42
Не, ну хто ти такий? Начальству виднiше шо i як. Наше дiло маленьке.За нас, хлопче, все рiшае начальство. На те воно i начальство шоб за нас думати. Ви молодi всi так горячi, язиком шось мелете а працювати то нема кому.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus