USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Нафтогазу» дозволили відключати українцям тепло за борги, – ЗМІ

26 Жовтня 2018 17:40
Нацкомісія з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) дала добро НАК «Нафтогаз України» на відключення опалення в разі заборгованості за поставлені послуги. Про це повідомляє UBR.

Наголошується, що відповідно до умов кодексу газотранспортних систем, «Нафтогаз», починаючи з 1 грудня, зможе доручати операторам газорозподільної системи (ГРМ, облгазам, - ред.) відключати тепломережі за борги, а відмова - буде трактуватись регулятором як зловживання монопольним становищем.

За словами експертів, у першу чергу це стосується котелень – саме їм повинні будуть припинити постачати паливо облгази за розпорядженням «Нафтогазу» за борги населення. Причому в зону ризику потрапляють практично всі теплогенеруючі підприємства.

«Якщо відключать від газу теплоенерго, батареї стануть холодними у всіх будинках, дитячих садочках, школах і лікарнях, які підключені до підприємства. А враховуючи, що «Нафтогазу» винні всі, то ризик відключення є практично у кожного», - висловив свою думку експерт енергетичного ринку Валентин Землянський.

За словами комерційного директора ПАТ «Харківгаз» Ірини Листової, НКРЕКП вже зобов'язала операторів ГРМ укласти договори на виконання робіт з припинення газопостачання.

«Іншими словами, якщо протягом трьох днів після отримання рішення "Нафтогазу" про відключення тепломережі не врегулюють відносини з монополістом, облгази будуть змушені припинити постачання палива», - зазначають у виданні.

Нагадаємо, згідно з рішенням Кабміну, з 1 листопада ціни на газ підвищаться на 23,5%. Таким чином Кабмін встановив ціну на газ для населення у 8 550 тис. гривень за тисячу кубічних метрів з листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 26 Жовтня 2018 17:49
облгази не постачають тепло. В Луцьку тепло постачає комунальне підприємство Луцьктепло. тарифи якого затверджує міськавлада.
Просто дописувач Показати IP 27 Жовтня 2018 10:50
Нафтогаз-непотрібна державна структура,яка нічого не продукує,НКРЄКП-неконституційний орган з великими повноваженнями,облгази-приватні товариства,які також нічого не продукують,"латають" аварії і відключають газ,газзбути постачають наш газ по вкрадених у нас трубах...І ці ..... буть нас шантажувати.Ось так.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus