USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Польщі не вистачає робочих рук. Заохочуватимуть українців

23 Січня 2017 13:59
У Польщі не вистачає робочих рук, а тому в країні здійснюватимуться заходи щодо залучення робітників зі Сходу Європи, зокрема України.

Про це заявила міністр сім’ї, праці та соціальної політики Польщі Елжбета Рафальська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Безумовно, та ситуація, яка склалася на ринку праці, нам чітко показує, що в Польщі починає не вистачати робочих рук”, - підкреслила Рафальська.

Вона зазначила, що в Міністерстві розвитку зараз триває робота над пропозиціями для мігрантів зі Сходу щодо приїзду до праці і проживання до РП.

“Це політика заохочуватиме приїзд до нас іноземців зі Сходу”, - заявила Рафальська.

Вона додала, що ця політика мусить певним чином контролюватися.

Міжвідомча група, в яку входять представники міністерств розвитку, сім’ї та внутрішніх справ готують зміни до міграційного законодавства країни. За словами заступника міністра розвитку РП Єжи Квецінського, ця політика спрямована загалом до українців і має стати “ефективним рецептом на демографічну кризу в Польщі”.

Уряд Польщі хоче давати українцям візи на довші періоди часу. Уряд Польщі також заохочуватиме молодих українців до отримання документів на постійне проживання і польського громадянства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Вася Показати IP 23 Січня 2017 14:36
"НЕ вистачає робочих рук! Всіх хочуть зробити рабами а всі пани наймають на роботу людей а потім від таких робіт спини ноги руки все болить лікуєшся ще. От так хочуть хробити рабами і українців . Адже влада не може дати нормальні робочі місця з достойною зарплатою!
Вася ти дурак? Показати IP 23 Січня 2017 16:38
Так ми ж в Европі!!!! І ти ж кричав на майдані банду геть і на коліна ставив своїх же ж земляків. А зараз піз..й до пшеків і лижи їм сам знаєш що. Що аж жили повитягуєш. І діти твої там рабами будуть. Бо розуму самим добре жити не вистачає в нашого брата. Бо в нас люди самі повибирали тих під..ів, а не поляки з німчурою. Кожен Вася з нас заслуговує на таку владу яку ми самі обрали. І нєфіг плакати, а треба закочувати рукави і пахати. Бо тебе ніхто вже жаліти не буде Ще навпаки покалічити в тому проклятому АТО можуть. От так то Вася. Без образ
ВВ до Вася ти дурак? Показати IP 24 Січня 2017 14:47
Щось ти все в купу зліпив... Робота в Польщі ще до майдану була. І як кому повезе, але не легка це точно. Поляки просто не хочуть вкалувати за таку зп, а наші земляки їдуть туда, бо в селі багато не заробиш, а вкалувати треба так само. за кого ти голосував? Чому твій голос кращий? При владі всерівно одні п*дараси будуть, яким наср*ти на людей, це історичний факт. Назви кандидатів,які дійсно можуть покращити життя нації?
НЕМАЄ ПРОБЛЕМ Показати IP 23 Січня 2017 18:59
Хто хоче до Польщі- білет і вокзал- Польща, хто до Росії - білет, вокзал- Росія, А хто хоче жити на Україні - тут живе і працює ... ВИБІР РОБИМО КОЖНИЙ САМ ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus