USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У селі на Ковельщині відновлюють дитячий садок

26 Листопада 2016 13:57
Старе приміщення дитсадка відновлюють в селі Уховецьк Ковельського району. Будівля простояла пусткою майже 20 років.

Дошкільну установу капітально відремонтують за кошти субвенції з державного бюджету в сумі понад 2 мільйона 177 тисяч гривень. Окрім реконструкції першого та другого поверхів, будівельники також переобладнають господарську споруду на території дитсадка під котельню, - повідомляє Волинська регіональна дирекція НТКУ.

«Відновлення – це капітальний ремонт. І, відповідно, необхідно було зробити котельню для опалення дитсадка. Ми провели реконструкцію господарської будівлі під котельню. Роботами, які виконує сьогодні підрядник, на сьогоднішній день я задоволений. І думаю, що спільними зусиллями зробимо все для того, щоб ці кошти, виділені з Кабінету Міністрів України на відновлення нашого дитсадка, були вчасно освоєні, і ми в 2017 році змогли відкрити навчальний заклад», – каже Уховецький сільський голова Володимир Демидюк.

Останніми роками народжуваність у селі збільшується. І батьки хочуть, щоб їхні діти отримували дошкільну освіту в дитсадку. Тому ремонтом переймається і громада.

«Ми дуже хочемо, щоб в нашому селі був садочок, оскільки я, наприклад, як би із зв’язаними руками, бо не можу ніде собі підшукати роботу, мушу доглядати за дитиною… Ми зголошувалися з батьками і прибирали територію нашого садочка. І видно, що процес пішов», – зауважила мешканка села Оксана Марушко.

Вже на сьогодні сформовано списки двох груп ДНЗ, які відвідуватимуть близько 50 дітей. В Уховецьку переконані, що після відновлення дитсадка зможуть приймати у себе й дошкільнят з навколишніх населених пунктів Ковельського району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus