USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Сербії протестувальники заблокували резиденцію президента країни

17 Березня 2019 19:24
У Белграді учасники акції протесту біля резиденції президента Сербії Олександра Вучича заблокували входи в будівлю та оточили його з усіх боків.

Пікетники утворили живий ланцюг, щоб не випустити Олександра Вучича з його резиденції. Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на телеканал РТС.

Демонстранти заявили, що не підуть, поки президент не оголосить про свою відставку.

Перед цим вони прорвалися через захисний паркан, встановлений приблизно в 70 метрах від входу в будівлю, і дісталися до дверей, перед якими знаходиться поліцейський кордон. О 12:30 біля будівлі також були розміщені члени жандармерії.

В цей час президент Сербії зібрав прес-конференцію, на якій засудив вчорашній прорив прихильників опозиції в приміщення державної телекомпанії РТС. Вучич звинуватив своїх політичних опонентів у застосуванні насильства і заворушеннях. Лідерів протесту – Бошко Обрадовіча з націоналістичної партії «Двері» і Драгана Джиласа, колишнього мера Белграда, він назвав «фашистами» та корупціонерами. Він також назвав неприпустимим замах на свободу преси. Саме упередженість державного телебачення – як стверджують учасники акцій протесту – змусила їх до спроби штурму будівлі телерадіокомпанії. Надання їм ефіру – одна з вимог прихильників опозиції.

Як повідомляється, між пікетниками та правоохоронцями виникали сутички, зокрема, проти деяких демонстрантів застосували сльозогінний газ.

Як відомо, масові акції проти Вучича, якого звинувачують у корупції та авторитаризмі, проходять в Белграді щосуботи вже кілька місяців. Їх організовує широка коаліція опозиційних партій і громадських активістів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus