USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

У Сирії авіаударами вбили більше 400 людей

23 Лютого 2018 09:55
Кількість жертв в сирійській Гуті сягнула 403 людей, з яких 150 – діти. Понад 2100 людей отримали поранення різного ступеня тяжкості. Такі наслідки дій урядових сил Башара Асада за підтримки росіян.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на Аljazeera.

Вже п'ять днів мирне населення обстрілюють як з повітря, так і з землі. Досі Москва заперечувала свою участь в бомбардуваннях, але 22 лютого проурядові сирійські ЗМІ повідомили, що російські бойові літаки і радники «приєдналися до битви».

Наслідки авіаударів по Східній Гуті


Східна Гута

В ООН вимагають, аби режим Асада дав змогу забезпечити евакуацію хворих і поранених, а також надати гуманітарну допомогу тим, хто її потребує.

А у Вашингтоні закликали Кремль припинити підтримку кривавого режиму.

«За останні кілька днів кривавий сирійський режим вбив більше 400 людей. І усі ми знаємо, що їх підтримує не тільки Росія, а й Іран. Росія несе унікальну відповідальність за те, що відбувається в Східній Гуті. Без підтримки Москви усе це спустошення і смерть, без сумніву, не відбудеться. Ми сподіваємось, що 30-денне припинення вогню, яке обговорюють в ООН, таки відбудеться. Тоді ми могли б допомогти цим людям», – заявила офіційна представниця Держдепу США Хізер Ноєрт.

Поміж тим, 22 лютого Радбез мав розглянути резолюцію про заборону вогню, але голосування відклали.

У Лондоні ж влаштували мовчазний протест, закликавши припинити бойові дії у Східній Гуті.

Мовчазний протест у Лондоні на підтримку мешканців Гути

Додамо, що сирійська Гута – це найбільший бастіон повстанців. У місті проживає близько 400 тисяч людей. Облога триває з 2013 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 23 Лютого 2018 10:27
Ще напишіть скільки своїх людей в Україні убила своя авіація.
Любі свині до Лучанин Показати IP 23 Лютого 2018 10:54
Деколи краще змовчати а не пу...кати в повітря....
123 до Лучанин Показати IP 23 Лютого 2018 11:01
А що ж ви хочете, якщо весь "рюцькій мір" заснований на крові невинних жертв. Невинна кров, війни та розруха - це все що може зробити раша, і тільки цим вона гордиться!!! ОСЬ ЦЕ ГОТУВАЛА ТА Й ГОТУЄ ПАрАША ДЛЯ УКРАЇНИ, - Майдан от тільки завадив реалізувати це все, поламав плани так би мовити ...
думаючий Показати IP 23 Лютого 2018 12:56
це швидше за все помста за ПВК Вагнер, розбиту американцями. тільки от смішно шо помста не американцям, а беззахисним піщерним людям які не можуть захиститись від авіаударів автоматами. росія в кращому прояві, американців побомбити - кишка тонка, так хоть "перемогу" беззахисних голодних сирійців по свому ТВ зможуть показати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus