USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Стоматолог, яка пише картини й практикує медитації

1 Червня 2017 18:34
Щодня ми зустрічаємо безліч людей: просто прогулюючись містом, на вулицях, поспішаючи у справах, у громадському транспорті чи навіть під час здійснення покупок.

Нам, однак, майже завжди не вистачає часу, аби хоча б задуматися про те, ким є зустрічна людина, де вона працює, чим цікавиться або як любить проводити свій вільний час. Більшість видається нам абсолютно звичайними, такими, як ми.

Інформаційному агентству Волинські Новини, своєю чергою, вдалося познайомитися із досить неординарною та цікавою дівчиною. Її звуть Оксана Тарасюк.

Оксана – стоматолог, який у вільний час пише неймовірно чуттєві картини, а також займається духовними практиками. Вона переконана, що для того, аби бути щасливим і віднайти внутрішню гармонію, не потрібно надто багато – достатньо бути чесним із самим собою та інколи відключати свій розум, щоб дослухатися лише до власного серця.

Про те, як вдається поєднувати різні види діяльності, зокрема лікування зубів і живопис, чому важливо виділяти час на медитації та як віднайти внутрішню гармонію, Оксана розповіла в поданому матеріалі.

Малювати ти почала не так давно. Чому вирішила спробувати свої сили в живописі?

Я розпочала малювати рік тому. Все це відбулося дуже просто: одного ранку я прокинулася з відчуттям, що хочу навчитися малювати. У мене тоді була пацієнтка, яка цікавилася всілякими такими речами й розповіла мені, що була на майстер-класі з малювання. Я попросила в неї контакти, познайомилася з людиною, яка проводила ці майстер-класи, вона згодом стала моєю хорошою подругою. І саме вона навчила мене основам, допомагала мені, коректувала мої роботи, пояснила, як змішувати фарби. Далі я сама почала малювати.

Що любиш малювати?

Еротику. Обожнюю малювати жінок. Я реально вважаю, що не буває негарних жінок. Усі вони дійсно прекрасні. Коли жінка відчуває, що внутрішньо їй комфортно з собою, – це найгарніша жінка, незважаючи на її параметри. Малюючи жінок, я дивлюся на них і всіма ними захоплююся.
Над якою картиною працювала найдовше?

Над картиною з битим склом. Вона зображує чоловіка, який медитує в урбанізованому місті. Навколо нього – трава, квіти, а з його голови лине золоте світло, і там, де золоте світло, я використала бите скло. Я хотіла, щоб кожна людина, яка підходила би до картини, бачила своє відображення. Суть у тому, що ми – це відображення один одного, ми – дзеркало одне для одного. Чому нам інколи не подобається щось в іншій людині, тому що це є в нас, але ми боїмося собі в цьому зізнатися. Але це нормально, якщо ми собі в цьому зізнаємося, це можна сприйняти, а сприйнявши це, ми зможемо це прожити, а проживши – відпустити. Але насправді внутрішня чесність мало в кого присутня. Потрібно бути чесним не з кимось іншим, а в першу чергу з собою, адже, куди б ти не пішов, ти завжди з собою береш себе.
Як вдається поєднувати творчість із професією стоматолога?

Мені легко переключитися. Це навіть допомагає тому, що робота в мене доволі складна, на мені дуже велика відповідальність і після роботи потрібно розслабитися.

А як вдається знаходити гармонію в собі?

Для цього займаюся різними медитаціями, наприклад чакромедитацією, медитацією «Золотий шар» та іншими. Вони всі зосереджені на диханні, фактично їхня суть – відключення діяльності мозку тому, що всі наші проблеми створені мозком, тобто це відключення думок, які заважають людині бачити речі такими, якими вони є. Реально, якщо розібратися, всі надумані нами проблеми йдуть із голови. Якщо дійсно заглибитися всередину себе і серцем подивитися, то в реальності цих проблем не існує. Просто є скупчення якихось емоцій, почуттів, які створюють всю цю ситуацію. У тобі відкликається те, що тебе найбільше заділо, тобто це твої непрожиті моменти.
Скільки часу на день присвячуєш медитаціям?

У мене є мали, які допомагають молитися. Вони складаються зі 108 бусинок. Я, наприклад, дуже люблю читати мантри, вони також безпосередньо допомагають у відключенні розуму. Є різні мантри, їх можуть читати всі. Фактично це те ж саме, що «Отче Наш». І читання мантр не суперечить жодній релігії, це універсальний спосіб розвивати свого бога в собі. Це реально допомагає, якби це не допомагало, я би цим не займалася.

Також протягом усього дня я намагаюся близько 108 разів бути вдячною за щось і записувати це. Спочатку вважала, що це досить складно, а потім зрозуміла, що ми маємо так багато причин для вдячності: і за те, що сонце світить, трава росте, вільно дихається…
Як давно ти до цього прийшли?

Десь рік тому почала цим цікавитися, бо я працювала з однією людиною, пов’язаною з цим. Одного моменту я дійшла до того, що мене все влаштовує, у мене все в житті, здається, є, але відчуття щастя нема, бо ця штука в моїй голові – мозок – постійно працює і не може зупинитися. Це вічний кругообіг думок, а тебе як особистості немає, ти просто не можеш розслабитися.

І мені одна людина відкрила це, допомогла цим зайнятися, і я зрозуміла, що це дійсно працює. І знову ж таки, це не суперечить ніякій релігії. Я взагалі не приписую себе до жодної релігії, я по суті, як кажуть, дитя Всесвіту, я можу прийняти будь-яку релігію. Я живу так, як мені добре. Якщо я відчуваю себе щасливою, то чому я живу неправильно?

Навпаки, виходить, що все правильно.

Так, я, до прикладу, в кожній людині бачу красу, незважаючи на те, що хтось в ній може бачити безліч недоліків. Так само мені нецікаво обговорювати когось. Навіть коли я іду на зустріч із незнайомою мені людиною, не шукаю на неї якесь досьє, я просто до неї приходжу і з нею спілкуюся, відчуваю, чи мені приємно з нею спілкуватися, чи, можливо, є якісь нюанси. Тобто не йдеться про якесь наперед налаштування.

Для цього й потрібні мантри: ти нікого й нічого не чекаєш, ти вимикаєш свій мозок, ти знаходишся в тотальному моменті, тут і зараз, ти й іншу людину сприймаєш тут і зараз, просто спілкуєшся з нею, не керуючись переконаннями, які тобі нав’язали ліві люди зі спотвореного сприйняття свого мозку.
А як зазвичай відпочиваєш?

По-різному, інколи виходить на велосипеді поїздити, побувати на природі, коли хочу малювати, можу малювати цілий день, часом засяду за улюбленою книжкою – все залежить від відчуттів. Інколи можу пропасти на кілька днів і медитувати. Взагалі всім би радила як не читати мантри, то хоча б молитися, зранку і ввечері, просити здоров’я, бажати щастя й посилати любов своїм родичам. Це було би найкращим інструментом. Взагалі я би всім радила звертатися до свого серця, саме в серці живе бог.

Які маєш плани чи, можливо, мрії?

Раніше я дуже хотіла відкрити в Луцьку вегетаріанське кафе, де можна було би не тільки поїсти, а й всебічно розвиватися, адже не можна бути зацикленим лише на їжі. Їжа – це важливий елемент, але не найголовніший. Тобто, щоб можна було поєднувати харчування, наприклад, із медитаціями, йогою, де б проводилися різні семінари, лекції. Кожен міг би вибрати щось для себе, піти на йогу, правильно подихати, адже багато людей навіть не вміють правильно дихати. Я як стоматолог взагалі можу сказати, що наші люди не хочуть бути здоровими.

Як думаєш, у чому причина?

У низькому рівні свідомості.

А як підняти цей рівень?

Починати потрібно з себе, дітей. Я би всім радила йогу, медитацію. Більшість, на жаль, не може знаходитися на природі чи наодинці без своїх гаджетів. Насправді не потрібно багато грошей чи їхати кудись далеко, можна просто сім’єю піти на природу, в парк, взяти м’ячик, пограти з дитиною, наприклад, у волейбол. Це такі щасливі моменти для дитини. Я сама це знаю і, будучи дитиною, мені цього так не вистачало.

Зараз дітей практично в дворі й не побачиш. Батьки їх підкупляють, підсовуючи гаджети. А діти, передусім, не потребують дорогих планшетів, вони потребують батьківської уваги, спілкування, а багато батьків нехтують цим.

Кожен має зрозуміти, чого він хоче і що ніхто нікому нічого не винен. У тебе є лише ти, тому саморозвивайся. Навіть є така ілюстрація-стимул: уявіть, що ви би до чогось так бігли, як біжите, коли хочете в туалет. От якби люди так бігли до своїх цілей…
Що, окрім починання з себе, на твою думку, варто нам взяти до уваги?

Починати зі своєї сім’ї, адже вона найважливіша. Інші люди – це декорації, вони можуть змінюватися, але ви завжди повертатиметеся у свою сім’ю.Необхідно теж бути внутрішньо чесним із самим собою. Не потрібно відкривати Америку, все банально просто: щастя – в дрібницях. Тому потрібно проявляти любов і співпереживання до своїх батьків, дітей, близьких, інших людей. Якщо маєте змогу – допомагайте, не осуджуйте.

Також відзначила би, що необхідно слідувати десятьом заповідям, адже всі релігії зводяться до цього. Це свого роду універсальна інструкція.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Алла Показати IP 1 Червня 2017 18:40
Молодець!!!
Аня Показати IP 1 Червня 2017 19:27
Дуже гарно.
Юра Показати IP 1 Червня 2017 19:38
У цієї дівчини правильне розуміння світу. Я її однодумець.
болить зуб Показати IP 1 Червня 2017 22:08
стоматолог вона може і хороший. але медитація це просто уява) треба до психітра)
Стасік Показати IP 2 Червня 2017 06:42
на первой картине - где его правая нога?
Петро Показати IP 2 Червня 2017 09:31
Хочеться побажати цій милій дівчині щоб поруч з нею був надійний люблячий і розуміючий її чоловік. Чомусь здається що вона глибоко самотня...
Юлія Показати IP 2 Червня 2017 23:39
Оксана неймовірно талановита, чуттєва та розумна дівчина! Після спілкування з нею в мене самої завжди виникає бажання щось творити. Це людина, яка надихає своєю енергійністю та духовністю.
Знаючий Показати IP 7 Червня 2017 23:51
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus