USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У центрі Луцька містяни вишикувались у чергу, аби освятити вербу

9 Квітня 2017 13:41
Десятки лучан зібралися поблизу Свято-Троїцького кафедрального собору, аби здійснити головний обряд Вербниці – освятити вербову лозу.

Прр це повідомляє Район.Луцьк.

Сьогодні, 9 квітня, християни східного обряду відзначають Вербну неділю, яка припадає за сім днів до Великодня та розпочинає Страсний тиждень. У цей день християни відзначають вхід Ісуса Христа у Єрусалим. За біблійними переказами, зустрічаючи його, люди встеляли дорогу пальмовим гіллям. У православній традиції пальму замінили вербою.

У народі вірять, що освячена верба має цілющі властивості. Тому після освячення гілок лози люди злегка б'ють ними одне одного зі словами: «Не я б'ю, верба б'є, за тиждень – Великдень».

Лучани також не забувають дотримуватися християнських традицій. В очікуванні освячення вербових гілочок містяни заповнили не тільки територію Свято-Троїцього собору – черга простягнулася аж до Театрального майдану.


Світлини, як освячували вербу на ЛПЗ у Храмі Преподобного Іова Почаївського оприлюднила у Фейсбук громадська активістка Наталія Гуркіна.



«Сьогодні на ЛПЗ святково виспівували дзвони Храму Преподобного Іова Почавського, що на Дружби Народів 16», - написала Гуркіна. Також лучанка додала, що ритуал освячення проводив отець Олександр Вронський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Семен Показати IP 9 Квітня 2017 16:20
Зїв дві гіляки помогло, зійшла благодать.
Я до Семен Показати IP 9 Квітня 2017 21:30
Семен, тобі би в Ліпіни- там таким семенам дуже допомагає!
Пасажир до Семен Показати IP 10 Квітня 2017 15:48
Красава!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus