USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У центрі Луцька може з'явитися капличка

18 Вересня 2015 15:45
Релігійна громада Свято-Троїцького кафедрального собору міста Луцька звернулася в Луцьку міську раду з проханням видати містобудівні умови та обмеження на будівництво каплиці Волинської ікони Божої Матері в центрі міста на вулиці Лесі Українки, 22а. Про це повідомляють у відділі інформаційної роботи міської ради.

Оскільки територія будівництва каплиці є зоною зелених насаджень загального користування виникла необхідність проходження процедури спеціального зонального погодження.

Це питання 4 вересня виносилося на обговорення архітектурно-містобудівної ради. Рішенням ради погоджено ідею спорудження каплиці «Ікони Волинської Божої Матері» на вулиці Лесі Українки, 22а. Зобов'язано замовника будівництва здійснити археологічні дослідження території, яка планується для спорудження каплиці.

Просимо надсилати пропозиції щодо спорудження каплиці на адресу управління містобудування та архітектури (м. Луцьк, вул. Лесі Українки, 35, тел. 777-864)
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Микола Показати IP 18 Вересня 2015 15:56
І стане Луцьк як колись Москва "Городом сорока по сорок церквей".
qwert Показати IP 18 Вересня 2015 16:00
Я КАТЕГОРИЧНО проти!!! Достали цы попи!!! Де тыльки побачать якийсь зелений куточок - зразу треба побудувати "малєнькій свечной заводік"!
Кріс до qwert Показати IP 21 Вересня 2015 15:01
Не случайно Джонатан Свифт, будучи сам священником, написал проницательные слова: "Если вы хотите сделать попу больно, - ударьте его по карману".
Лучанин Показати IP 18 Вересня 2015 16:53
Такі питання вже пора виставляти на розсуд жителів міста.Вже дійсно дістали ці попи-касозбирачі.
Лучанин Показати IP 18 Вересня 2015 17:33
Здогадайтесь,хто мінусує?)))
Сава Вітер Показати IP 18 Вересня 2015 18:23
Так, декому не хочеться відновлення історичної справедливості. Щоб на місці, де колись була каплиця. Декому хочеться, щоб там далі був комуністичний ідол Бойко. Але так не буде.
Кріс до Сава Вітер Показати IP 21 Вересня 2015 09:49
Радуйся и ликуй вместе с нами, брат Сава, ибо уже скоро сбудется реченное Господом через пророков и свершится Страшный Суд, «когда же придет Сын человеческий и сядет на престоле славы Своей. И соберутся пред Ним все народы; и отделит одних от других, как пастырь отделяет овец от козлов. И поставит овец по правую Свою сторону, а козлов — по левую. Тогда скажет и тем, которые по левую сторону: идите от Меня, проклятые, в огонь вечный, уготованный диаволу и ангелам его. И пойдут сии в муку вечную, а праведники в жизнь вечную»(Мф.,25:31-33,41,46)
Кріс до Сава Вітер Показати IP 21 Вересня 2015 09:51
Благословляем тебя, брат Сава, немедленно бросить все свои земные суетные дела и посвятить эти последние дни перед Страшным Судом спасению своей души, чтобы смог ты войти праведной овцой в Царствие Небесное и возлечь там с Авраамом, Исааком и Иаковом, а не извергнуться грешным козлом в геенну огненную и тьму внешнюю, где будет плач и скрежет зубов.
Patrik Показати IP 18 Вересня 2015 18:42
А я пiдтримую прохання громади щодо будiвництва каплички... Не розумiю дописувачiв, якi виступають проти цього. Невже Вас, шановнi земляки бiльше приваблюють запущенi парки, сквери, якi, як правило, постiйно загадженi смiттям i собачими екстриментами. На жаль, такий у нас ще низький рiвень культури i духовностi... Якщо це Ваш вибiр, тож не забувайте про те: "що посiэте, те й пожнете".
Лучанин до Patrik Показати IP 18 Вересня 2015 19:28
А що, загаджене "церквами" місто краще? В них зараз зосталося хоч щось святе? Нічого крім бізнесу, як кажуть. Не подобаються загаджені сквери та парки? Так розчистіть! Не водіть туди своїх собак, як чотирьохлапих, так і дволапих. Зелені насадженяя - це кисень, це життя! То що важливіше, життя чи капличка? Тоді навіщо жити і взагалі чи є в цьому сенс? Кожні 5 метрів церква. Невже ви дійсно вважаєте що ви будете грішити, а Бог буде вам прощати ваші гріхи? Навчіться просити пробачення у людей за свої вчинки та не робити пакостей!
Patrik до Лучанин Показати IP 18 Вересня 2015 21:33
Я Вас i таких, як Ви завжди прощаю, але Ваша проблема в тому, що Ви не прощаэте, а безпiдставно берете на себе право за всiх викладати саме свою особисту думку i вчити жити... Навiть за Бога Ви берете на себе право вказувати те, що, ми будем грiшити, а Вiн нам буде все прощати... Оскiльки Вам важливiшi зеленi насадження, переконаний, що Ви, як яскравий природлюб, в найкортший термiн знайдете своэ достойне мiсце десь в селi, де багато зеленi... До речi, встановлення каплички не означаэ знищення зеленого насадження.
Лучанка до Patrik Показати IP 20 Вересня 2015 10:57
А рівень культури і духовності вимірюється тільки відвідуванням церков? А людина не має права бути високоморальною і високодуховною, не відвідуючи церкви? Тоді церкву якої конфесії людина у нас повинна відвідувати? Це ж у нас теж мірило духовності у сучасні часи... Може краще все ж таки залишити чи зробити зі скверика просто зону відпочинку, де б могли відпочивати різні люди: віруючи, невіруючи? Невже в нас так багато таких місць?
Кріс до Patrik Показати IP 21 Вересня 2015 09:44
Если же в самом деле возражаете, то хотя бы поверхнностно вгляните на три православные церкви в Украине и такую же “православную” греко-католическую церковь. А если не поленитесь и начнете присматриваться поближе, то увидете на Украине свыше сотни религий, церквей, сект и расколов, в каждом из которых жрецы убеждают, а верующие искренне веруют, что только в их церкве, церквушке, секте, монастыре и дацане истинный Бог, истинная вера, верующим даруется царство небесное. И Вы при этом думаете, что всю вот эту религиозную муру, галиматью и разноголосицу, притензии каждой религии на истину берется подтвердить наука? Перестаньте быть наивным! Религия так же далеко от науки, как ложь от правды, смерть - от жизни, реальная действительность - от потустороннего, в реальной действительности не существующего, мира.
Микола другий (цар) Показати IP 18 Вересня 2015 18:55
Це на честь мого батька Олександра поставили капличку. А щодо ідола, то це був справжній патріот України, за що його і закатувала дифензива.
Кріс Показати IP 21 Вересня 2015 09:37
Взглянем на это с точки зрения бизнеса. Чем тупее человек – тем проще его убедить, в том что ему что-то нужно, а потом это ему продать. Поэтому я вполне понимаю многочисленных магов, гадалок (или попов любых конфессий). Мне они представляются умными циничными людьми, стригущими своих баранов. И ничем они не отличаются от фирмы, продающей туалетного утенка. Так что, в общем-то, все в этом мире логично и идет своим чередом.
Рыба до Кріс Показати IP 21 Вересня 2015 09:58
Всё очень просто: попы захватывают землю для строительства своих торговых точек: свечки, магические услуги, ювелирные изделия и т.п. И им (попам) глубоко начхать на ваши проблемы
Луцкий Показати IP 21 Вересня 2015 10:04
Сегодня наступил праздник Небесного Кузнеца — бога Сварога. Землю постепенно сковывает от хляби мороз, влияние светлых Богов падает. Земля остается на попечении Велеса. Чтобы люди могли пережить тяжелое время, Сварог подарил им топор, искусство ремесла. Поэтому в этот день особо чествуют кузнецов, плотников и всех мастеров-умельцев. С этого дня и режут кур, а первых подают Сварогу в жертву.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus