USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.75 39.95
  • PLN 9.70 9.85

У центрі Луцька передали Вифлеємський вогонь громаді міста

6 Січня 2018 17:37
Свято миру, єднання та родинного затишку: фінальну передачу Вифлеємського вогню лучанам організували пластуни на Театральному майдані у Луцьку.

Акція, яку приурочили до Різдва Христового, відбулася 6 січня, у Святвечір, у центрі міста.

Як розповіла активістка Пласту Вікторія Петрук, вогонь з Вифлеєму передають щороку, де його беруть скаути з усього світу та розповсюджують всією планетою як символ поширення християнства в усьому світі. Луцькі пластуни отримували вогонь від польських харцерів на державному кордоні в Устилузі два тижні тому і вже встигли передати у різні райони Волині, приходили у школи, бібліотеки та різноманітні установи. Вона розповіла, що у Пласті вже впродовж двох років і цього року долучилася до усіх передач Вифлеємського вогню.

«Це дуже важливо, тому що цим ми показуємо нашу підтримку та дружбу між людьми», - зауважила дівчина.
Вогонь Миру пластуни передавали, запалюючи свічки, усім охочим містянам.

Пластуни розповідали, що йдеться не про офіційну передачу вогню владі чи якимось установам – кожен громадянин може взяти цей вогонь у свою домівку. Нині відбулася заключна акція передачі Вифлеємського вогню Миру. Вогонь закликали запалити за святковим столом, пригадавши усе добре, що трапилося протягом року та згадавши Спасителя, який прийшов у цей світ заради нас, з добром і любов’ю. Саме добро та любов, які ми повинні творити у цьому світі, символізує цей вогонь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus