USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Волновасі волиняни будуватимуть храм-осередок єдності

27 Лютого 2017 09:44
Долучитися до будівництва храму Всіх святих землі Волинської у місті Волноваха, що на Донеччині, закликають волинських посадовців у Волинській єпархії УПЦ КП.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 27 лютого.

Керуючий єпархіальним управлінням Волинської єпархії УПЦ КП митрополит Михаїл розповів, що спілкується з донецьким владикою Сергієм на дружній основі та на основі спільної трагедії – загибелі великої кількості бійців 51-ої ОМБ поблизу міста Волноваха, що на Донеччині. Наразі церква фінансує будівництво храму в межах своїх можливостей. Вже збудували хрест на місці загибелі волинських бійців, раніше Луцьк уклав договір співпраці з Волновахою. Запропонували побудувати храм, присвячений Усім святим землі Волинської у Волновасі, аби співпраця була не короткотерміновою, а мала далеку перспективу, і щоб жителі Волновахи пам’ятали, що наші воїни прийшли, аби їх захищати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПАМ’ЯТІ 18 ГЕРОЇВ 51 ОМБ

Храм символізуватиме пам'ять за загиблими солдатами та нагадуватиме жителям міста, що Україна цілісна, а волиняни не стоять осторонь, а допомагають жителям Волновахи. Таким чином, храм повинен стати осередком єдності між сходом і заходом України.

Завдяки волинянам, які перебувають на ротації на сході, вдалося виділити земельну ділянку, отримати дозвіл на початок будівельних робіт. У грудні митрополит освятив місце будівництва нового храму. Вже проплатили частину документації, яка потрібна для початку будівельних робіт, а тепер звертаються за сприянням до всієї громади, аби профінансувати більш масштабні роботи зі зведення цього форпосту українського духу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus