USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У волинських лісах масово всихають сосни, екологи забили тривогу

28 Березня 2017 15:24
У волинських лісах спостерігається раптове і масове всихання сосен. Такий невтішний факт зафіксували лісівники Любомльського району і забили тривогу. Науковці застерігають: якщо не вжити термінових заходів, хворі дерева стануть розплідником шкідників, які заражають здорові дерева.

Про це повідомляє Волинська регіональна дирекція НТКУ.

Пейзаж в окремих кварталах держпідприємства «Любомльський лісгосп» змушує задуматися: з-поміж зелених пишних сосен добре помітне гілля з жовтою засохлою хвоєю. Як повідомив лісничий держлісгоспу Василь Романюк, ще донедавна дерева на ділянках були цілком здорові.

Причини розповсюдження шкідника та захворюваність дерев науковці, які прибули на Волинь, пояснюють зміною клімату. Власне, це проблема не лише для Волині, а й багатьох регіонів України та Європи.

Саме потепління створює сприятливі умови для виживання і розповсюдження шкідників. Єдине, чим наразі можуть зарадити науковці, – вивезти вражені дерева.

– Практика показує, що найперше ми повинні ліквідувати проблему санітарним рубанням. На жаль, деревина не придатна в якості ділової, – пояснив старший науковий співробітник поліської філії УкрНДІЛГ» Василь Бородавка.

Шкідники ж уражають дерева надто швидкими темпами. Упродовж місяця вони здатні знищити його повністю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
тупой совок Показати IP 28 Березня 2017 15:41
рубите на гробы, землю на бурштын, озера на сапропель и засыпать все львовским мусором. Сколько надо времени, чтобы разокрасть и за*рать страну? 25 лет
Анонім Показати IP 28 Березня 2017 17:41
давай варвари лісники , рубай давай відкат знову рубай ,ур*ди , вони забили тривогу, проідьтеся по лісах, вірніше там де був він біля Маневич ,по районах поліських де колись він був, там давно одні галявини,то ви це не бачите варварську вирізку, прийде час і відповісте ви всі за своі злочини, не допоможуть вам ті срібники Іуди

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus