USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У замку Любарта виставили унікальний меч XIV ст. Фото

27 Червня 2018 14:25
У стінах Луцького замку 27 червня презентували унікальний артефакт – старовинний меч, знайдений на Волині.

Про це у Фейсбук повідомив перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

Меч, датований чотирнадцятим століттям, має загадкове історичне минуле та міг належати воїнам, захисникам нашого краю. Таких в Україні – всього декілька.

Зазначається, що сьогодні його може оглянути кожен охочий, побувавши у Стировій вежі, яка нині відкрита для відвідувачів. Крім того, тут можна побачити й чимало інших історичних експозицій, поринувши в атмосферу минулого.

«Приємно, що Луцьк історичний поповнився новою цінністю, а відкриття зібрало небайдужих людей, серед яких – і лицарі, які представляли наше місто на міжнародних змаганнях і з якими мав приємність співпрацювати», - зазначив Григорій Недопад у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
АНАТОЛЬ_ Показати IP 27 Червня 2018 16:19
Захисникам якого краю? В той час Волинь то була Литва, потiм Польща, а ше потiм рссiйська iмперия
Олекса (шляхта з Киї до АНАТОЛЬ_ Показати IP 31 Грудня 2019 14:37
Анатоль, москвинський троль! Тобі - судячи з твоїх слів - не зрозуміти, "захисникам якого краю"...))) Ти тут що - усіх за дурників маєш?! Взагалі-то першими (і то лише з відомих державніх утворень!) Київська Русь і Галицько-Волинська Держава, потім - (юридично) - Королівство Руси (спеціяльно для таких, як ти: Русь тоді - це НЕ Московщина). Поясни мені, шановний "знавцю", де тоді була Литва? І не "Литва", - а Велике Князівство Литовське, Руське та Жемайтійське. Різницю вловлюєш?))) І не Польща (після 1569 року АЖ!!!) - а Річ Посполита. (Спеціяльно, знов-таки, для тебе і таких як ти: Волинь НІКОЛИ не входила до складу польської "Корони" - тобто територій, які юридично, безпосередньо вважалися "польськими"). Потім - перебування в Козацькій Державі за часів Богдана Хмельницького... Потім - знов-таки Річ Посполита... І аж уже ПОТІМ - твоя улюблена Російська імперія: скалічена недодержава, яка нездатня була забезпечити елементарного ні соціяльного, ні економічного, ні тим паче культурного розвитку (а приписуючи собі досягнення окремих діяльних меценатів та підприємців...)
АНАТОЛЬ_ БІДЗЮРА Показати IP 27 Червня 2018 16:39
Клас! Це меч вікінга. Ми майже всі, но Поліссі та Волині, маємо коріння від варягів. Коли вікінг помирав - його меча згинали каблукам і клали у могилу. А цей не зігнутий. Ти "Анатоль_" б*ран, хоча й підписуєшся моїм ніком! Прочитай про Галицько-Волинське князівство, українських королів. Вчи історію, бевзю.
Мойша Показати IP 27 Червня 2018 17:32
На Поліссі місцеві лицарі ходили у XIV століті в онучах з бородою і за места меча в них були сапкі. Цей артефакт скоріше всього належіть тевтонско - лівонському ордену ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus