USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Гаразджі вшанували пам`ять 7 героїв, які підірвали себе гранатою

17 Листопада 2013 17:31
Панахида та громадське вшанування пам’яті вояків УПА відбулися сьогодні у селі Гаразджа, що поблизу Луцька - на місці, де у листопаді 1946 року семеро повстанців підірвали себе у криївці гранатою, аби не здатися радянським енкаведистам. Про це повідомляє «Волинська правда».

Біля пам’ятного знака тим, хто загинув за волю України, зібралися як сивочолі ветерани Волинського братсва вояків УПА імені Клима Савура, так і молодь та малеча. До слова, після панахиди, яку проводило православне духовенство, чимало охочих висловили бажання виступити.
Зі слів учасниці визвольних змагань Тетяни Борбелюк у гарадженському лісі лежать «кращі з найкращих» борців на Незалежність України. Нагадаємо, що на місці пам’ятного знаку у криївці загинули кущовий провідник ОУН Новак Федір «Ворон» та сотенний УПА Терпелюк Сергій «Бистрий» із села Звірів, повстанці Лошак Петро та 17-річний Шекірявий Костянтин, обидва з села Крупа, Кротюк Володимир з Піддубець, Корньовський Олексій та Ворсенюк Володимир з села Воротнів, Тимощук Василь з Вишніва та невідома зв’язкова. «Честь Вам і слава», – мовила ветеран УПА.

Приємно було бачити на урочистостях місцеву малечу, яка зачитувала вірші про подвиги українських героїв.
Не дивлячись на холодну осінню пору, знана на Волині та у столиці України громадський активіст Віта Лошак запропонувала молоді прибрати захаращену сміттям лісисту місцину навколо пам’ятника Героям УПА.

Також усі присутні хором заспівали Гімн України.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ursa Показати IP 17 Листопада 2013 22:38
У кого плохо с математикой?? :) Нагадаємо, що на місці пам’ятного знаку у криївці загинули 1. Новак Федір 2. Терпелюк Сергій 3. Лошак Петро 4. Шекірявий Костянтин 5. Кротюк Володимир 6. Корньовський Олексій 7. Ворсенюк Володимир 8. Тимощук Василь 9. невідома зв’язкова.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus