USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Ягодині запроваджують електронне декларування. ВІДЕО

5 Травня 2011 14:04
Ягодинська митниця запроваджує електронне декларування товарів.
Інновація передбачена Концепцією реформування діяльності митної служби України «Обличчям до людей». Про це стало відомо на брифінгу за участю керівництва Ягодинської митниці, повідомляє Телецентр «Ковель»
Таке нововведення дозволяє прискорити товарообіг, прискорити час митного оформлення та виключити суб’єктивний фактор при здійсненні митних процедур.
На Волинській митниці переконані: реалізація процедури електронного декларування не лише дозволить застосовувати інформаційні технології на якісно новому рівні, а й запровадить електронний документообіг між митницею та підприємством.
«Це питання перш за все направлено на те, щоб мінімізувати вплив людського фактора, – каже начальник Ягодинської митниці Геннадій Федик. – Тобто суб’єкт, сидячи на своєму робочому місці, подає інформацію до центральної бази митного органу, де він знаходиться, з яким він працює. Відповідно митниця опрацьовує, приймає. І абсолютно відсутній безпосередній контакт людей. І разом з тим це скорочує час оформлення митних процедур».
На Ягодинській митниці до електронного декларування приступлять уже в травні цього року.
Попередньо скористатися нововведенням у митному оформленні проявило бажання три суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності, акредитовані на митниці.
«В нас є підприємство, яке внесене до реєстру підприємств, до яких може застосовуватися процедура електронного декларування. Це відоме підприємство «Кроноспан УА» з Нововолинська, підприємство з іноземними інвестиціями. Воно планує прийняти участь у пілотному проекті з декларування товарів при імпорті», – зазначив Федик.
Для зручності учасників зовнішньоекономічної діяльності на митниці планують змінити і правила їх акредитації, повідомив Геннадій Федик.
«Суб’єкти будуть акредитуватися через створений зовнішній сайт без надання документів у митницю, - повідомив головний митник. – Також планується застосувати експеримент –оформлення суб’єктів за бажанням в любому митному органі».
Супроводження та оперативне роз’яснення процедур митного оформлення й контролю товарів за електронними вантажними митними деклараціями покладено на департамент митних режимів та організації митного оформлення Держмитслужби України.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus