USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Холмі збирають книги для польських дітей Волині

5 Квітня 2011 18:17
У квітні польським дітям, які проживають на Волині, мають передати сорок ящиків книжок, зібраних під час благодійної акції «Подаруй книжку польським дітям в Україні», що проходила у Польщі.
Акцію організувало студентське наукове товариство «Sapere Aude» під патронатом ректорату Вищої школи міжнародних відносин і суспільної комунікації в місті Холмі, що у Люблінському воєводстві Польщі, - повідомляє Волинська газета.
Автором ідеї стала викладач цього навчального закладу доктор Катажина Кшивінська, яка зібрала безліч книг для дітей польського походження, котрі проживають на Волині.
Товариство було створене в 2008 році. Його засновники – викладачі ВШМВіЗ Катажина Кшивінська й Пьотр Ольшевський, а голова – Божена Пщеор.
Студенти беруть участь у проведенні доброчинних акцій, сприяють розвитку наукових інтересів серед молоді, покращенню міжнародних відносин як між інститутами, так і структурами Європейського Союзу.

Етнічні поляки, котрі проживають в Україні, мають обмежений доступ до літератури рідною мовою, - пише газета. Тому книги, які збирають студенти з Холма, передадуть єпископській курії в Луцьку, а потім – особисто польським дітям.

Акцію підтримує Генеральний консул РП у Луцьку Томаш Янік. Також участь у благодійності бере прикордонна служба «Словатиче», Міжнародне товариство поліції, міська бібліотека у Влодаві, спільнота гміни Вирикі разом із добровольцями Люблінського воєводства.
Уже зібрано сорок ящиків, наповнених книжками, передача яких повинна відбутися у квітні в Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus