USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У храмах Волині молитимуться за жертв Волинської трагедії

12 Липня 2013 15:17
Особливі богослужіння з нагоди 70-річчя Волинської трагедії відбудуться у Луцьку.

Про це інформує «Православіє в Україні».

Так, у всіх храмах області відбудуться особливі богослужіння. На це дали своє благословення Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир, а також митрополит Волинський і Луцький Ніфонт.

Участь в офіційних заходах візьме і Президент Польщі.

У подарунок високому гостю від Блаженнішого Владики передадуть видані Волинською єпархією факсимільні копії Луцького Євангелія та Луцького Псалтиря, з особистим підписом Предстоятеля — у благословення на майбутнє життя в дусі миру і злагоди двох близьких народів — польського і українського.

Також передадуть звернення Предстоятеля, з яким він виступив до 70-річчя Волинської трагедії.

«Своєрідним актом любові» назвав дарунок польському Президенту факсимільних видань голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії УПЦ протоієрей Валентин Марчук. Він також висловив сподівання, що такий крок з боку Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Володимира сприятиме майбутньому постійному взаєморозумінню народів України та Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Надія Показати IP 12 Липня 2013 23:31
Пшебразький мотив Стою на польськім цвинтарищі,/ скорботна втома, забуття.../ Не сміючи, підхлджу ближче./ Вже запізніле каяття. Земля мовчить, земля не скаже,/ Лиш чути в розшумі дібров,/ Як в 43-ім у Пшебражі / Лилась безвинна людська кров./ Сто сім хрестів трава колише,/ З надгробків-плиток кам'яних Звучить історія колишня,/ Хто ж перед ким тут завинив?! *** де ж ти, мій український цвіте? -/До рідних спогад поверта./ Мої сини, мої ви діти,/ Що впали в молодих літах?/ Вас тисячі, а може, більше,/ В очах навіки обрій згас./ Вам реквієм співає тиша.../ Такий був час, трагічний час.../ На груди камінь вам не тисне,/ Спливли роки, немов вода,/ З землі волає зойк під кістьми:/ Хто ж пошанобу вам віддасть?/ І тільки чуть, як плачуть липи,/ І співи жайвора живі./ Щедротний серпень скрізь розсипав/ До ніг вам квіти польові.
Володимир Показати IP 13 Липня 2013 05:07
Важку плату внесли сусідні народи за криваву авантюру провідників

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus