USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

У Ківерцях нікуди дівати сміття

6 Травня 2011 13:48
Сміттєзвалище біля Ківерців переповнене: побутові відходи лежать на узбіччі автошляху, що сполучає Ківерці з кількома селами району, подекуди сміття займає ще й проїжджу частину.
Із 60-х років минулого століття побутовий непотріб із райцентру вивозять на сміттєзвалище, розташоване поряд із селом Заброди Ківерцівського району, що за п’ять кілометрів від Ківерців. Колись воно виникло там стихійно, а документації на нього немає й досі. Про це пишуть Відомості.UA.
«Сміттєзвалище однозначно перевантажене. Воно вичерпало свій ресурс. Тепер треба на гору їхати, щоб викинути сміття, проте так бути не може, бо воно має бути внизу», – каже міський голова Володимир Жгутов.
Є проблеми і з утриманням звалища, яке на плечах Ківерцівського виробничого житлово-комунального управління. Позаяк те, що сміття лежить аж на дорозі, – наслідок того, що його ніхто періодично не підгрібає.
«Той трактор ДП-75, який обслуговує сміттєзвалище, давно вичерпав свій ресурс і не справляється з роботою. Він більше стоїть на ремонті, а мав би загрібати відходи, – розповідає Жгутов й обіцяє, що невдовзі цю проблему виправлять. – Днями ми всі свої плани перекрили та виділяємо близько 60 тисяч на оновлення техніки. Знайшли трактор, не новий, але робочий, у нормальному стані. Тож будемо його купувати. Це дасть змогу результативніше впорядковувати смітник».
Питання з будівництвом нового полігона для твердих побутових відходів не вирішене. Хоча облаштування другої черги полігона, розташованого поруч зі звалищем, розпочали ще у 2008 році. Для цього виділили територію площею понад чотири гектари.
За два роки вирили там два котловани та провели частину обваловочних робіт. На це витратили 264 тисячі гривень, повідомляють у міській раді. На цьому будівельні роботи призупинили.
Аби завершити полігон до кінця, потрібно встелити котловани плівкою, підвести воду та світло, обладнати ями для миття машин, зробити дорогу для під’їзду та забезпечити сторожовий пункт. Коштуватиме це близько 1 мільйона 113 тисяч гривень.
Володимир Жгутов повідав, що в цьому році, напевно, будівництво не розпочнеться, оскільки коштів не виділено. Одначе має надію: за цю справу візьмуться в 2012-му.
Проблема номер два цього звалища ще й у тому, що його періодично підпалюють. Отож село Заброди, розташоване по сусідству, час від часу потопає в диму.
«На смітнику постійно «полюють» шукачі металобрухту, – розповідає ківерчанин Олег Мисковець. – Саме вони підпалюють сміття, аби було легше віднайти метал».
Підтверджує цей факт і Володимир Жгутов. Каже, що там уже цілі угрупування шукачів металобрухту, а сторож звалища з ними не справляється.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus