USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Китаї затримали радіоактивних японських туристів

25 Березня 2011 10:09
В аеропорту міста Усі на сході Китаю затримали двох японських туристів, які не пройшли дозиметричний контроль. У них було виявлено підвищений рівень радіації.

Про це інформує ТСН .
Японці прилетіли до міста Усі, що в провінції Цзяньсу, 23 березня. Перевірка на радіацію показала "серйозне перевищення" допустимих норм.

Туристів затримали і доставили до спеціалізованого медичного закладу. Там їм надали необхідну допомогу. Їхній стан не викликає побоювань у лікарів. Одяг і багаж опромінених туристів довелося викинути.

За яких обставин ці громадяни Японії піддалися радіації, точно не відомо. За інформацією журналістів, вони жили у радіусі 200-350 кілометрів від аварійної АЕС "Фукусіма-1".

Тим часом раніше повідомлялося, що аварія на АЕС становить небезпеку лише для тих, хто живе в межах 10 кілометрів від "Фукусіми" (мешканці цих районів були евакуйовані). Крім того, 25 березня японська влада рекомендувала самостійно залишити район людям, які живуть в 20-30 кілометрах від аварійної станції.

Аварія на АЕС "Фукусіма-1" сталася після землетрусу і цунамі 11 березня. Станція залишилася без енергопостачання, через що відключилася система охолодження її реакторів. Через це на енергоблоках сталося кілька вибухів і пожеж, що призвело до витоків радіації.

Пізніше радіоактивні елементи, зокрема, йод і цезій, почали виявляти у підвищених кількостях у повітрі, морській та питній воді в Японії, а також в овочах та молоці з префектури Фукусіма.

Зараз японська влада оголосила, що обстановку на АЕС вдалося стабілізувати, однак ліквідаторам належить виконати великий обсяг робіт, перш ніж можна буде говорити про безпеку атомної станції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus