USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Києві відродять російськомовні школи й дитсадки

30 Березня 2011 13:37
З наступного навчального року в столиці буде більше російськомовних дитсадків і шкіл.

Про це повідомила начальник Головного управління освіти і науки КМДА Віра Горюнова, - інформує ТСН .

Як зазначила Горюнова, це пов'язано з тим, що в Києві росте кількість батьків, які бажають, щоб їх діти навчалися російською мовою.

"Відкриватимуться і дитячі садки російськомовні, і школи російськомовні, тому що в місті збільшується кількість бізнесу і представників інших країн, які не знають української мови, для них ми відкриваємо в першу чергу ... Ну, і для всіх, хто бажає навчатися російською мовою", - пояснила вона.

Також чиновниця підкреслила, що це не відбуватиметься за рахунок скорочення кількості україномовних навчальних закладів. Формувати російськомовні школи і дитячі садки будуть відповідно до поданих заявок. Так, при україномовних дитячих садках відкриватимуть російськомовні групи.

"Якщо набирається група батьків, які хочуть проводити навчання російською мовою, відкривається група в дитячому садку. Це не означає, що ми одні закриватимемо, а інші відкриватимемо", - заявила Горюнова.

За її даними, нині в Києві немає жодного російськомовного дитячого садка і лише 8 шкіл (7 тисяч дітей) навчаються російською мовою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
йцукен Показати IP 30 Березня 2011 14:36
Москаляку на гіляку, нехай порахують скільки українських шкіл є в московії

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus