USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьк приїздять Брати Капранови. АФІША

6 Листопада 2013 10:30
Мальовану історію незалежності України презентують у Луцьку вже наступного тижня. Коротко, логічно, зрозуміло – історію нашої країни презентують, власне, Брати Капранови, які приїздять до Луцька із новою книгою.
Так, 13 листопада Луцьк відвідають Брати Капранови — українські письменники, видавці, публіцисти, громадські діячі.

У Луцьк вони прибувають із презентацією нової книги «Мальована історія Незалежності України».

Музично-літературний вечір розпочнеться о 19:00 в банкетці «STAR ROOM» АРТ-КАФЕ Стоп-кадр.


Довідка:

Історію України кожен з нас носить у гаманці. Подивіться на портрети, що прикрашають гривневі купюри: спочатку перелік князів, потім гетьманів, за ними письменників. Це і є модель історії, що міцно засіла у наших головах. Незалежність впала з неба, Крим подарував Хрущов, Галичину – Сталін, Дике Поле заселила Катерина, а кримські татари брали ясир. У проміжку – чорні діри по кілька століть і білі плями розміром із середню європейську державу.

Цікавість до історії сьогодні надзвичайна, щодня відкриваються нові документи, історичні книжки стають бестселерами, історики – героями інформаційного простору, проте масова свідомість залишається на рівні радянської середньої школи.

Саме тому відомі письменники Брати Капранови взялися за створення «Мальованої історії Незалежності України» – короткого (80 сторінок), логічного і зрозумілого викладу історичних подій, які зв’язують єдиною ниткою розвиток державності, починаючи від трипільських та кіммерійських племен аж до 1991-ого року.

«Ми починали з таких самих уяв про історію, що й усі – князі, гетьмани, колонія, радянська республіка і таке інше, – говорять письменники. – Але за два роки роботи з історичними матеріалами раптом зрозуміли: з часів Русі не було жодного року, коли б в Україні не існувало тої чи іншої форми державності, а то й двох-трьох одночасно. І не було жодного десятиліття, коли б тут не точилася уперта і кривава боротьба із загарбниками. Українську незалежність оплачено кров’ю тисяч і тисяч людей – наших дідів, прадідів та прапрадідів».

Історичний виклад супроводжується мальованими сюжетами, які оживляють його перед читачем, портретами головних дієвих осіб епохи та мапою українських земель, так що можна легко порівняти території Русі, Гетьманщини, УНР та сучасної України і зробити висновки.

Книжку рекомендовано читати дорослим для дітей, а також дітям для дорослих.


За запрошеннями на вечір звертатися за телефоном 0630608976 Володимир або http://vk.com/vladimirus_cizar
Кількість обмежена.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Всезнайко Показати IP 6 Листопада 2013 12:29
Знову клоуни приїжджають...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus