USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцькому центрі зайнятості допомагають відкрити власний бізнес

9 Липня 2013 18:15
Програму для тих, хто хоче розпочати власну справу, активно виконують у Луцьку. Одним із способів започаткувати власний бізнес є отримання одноразової допомоги по безробіттю.

Про це повідомив директор Луцького міського центру зайнятості Едуард Неймарк, пише Волинський інформаційний портал.

Лучани мають змогу започаткувати власний бізнес, отримавши від держави одноразовий стартовий капітал. Суть цієї допомоги по безробіттю для здійснення підприємницької діяльності полягає в тому, що кошти, які людина отримувала б протягом року, їй виплачують одним платежем.

Однак отримати їх можна лише за умови, що безробітний здійснюватиме підприємницьку діяльність, тобто зареєструється приватним підприємцем, а для цього вже потрібно обрати певну сферу діяльності, пройти в Луцькому міському центрі зайнятості курси для підприємців-початківців та успішно захистити перед комісією власний бізнес-план. Лише тоді клієнт центру зайнятості зможе отримати кошти.

До слова, охочих скористатись такою можливістю в Луцьку є чимало. «Спостерігається навіть деякий конкурс - протягом року реєструємо понад 200 заявок», - повідомив Едуард Неймарк.

Так, започаткувати власну справу, за словами директора ЦЗ, хочуть переважно молоді люди віком від 28 до 35 років. Що ж до сфер діяльності, які собі обирають майбутні підприємці, то вони - різнопланові, однак переважає все ж таки торгівля. Окрім того, за словами посадовця, доволі часто лучани проявляють креативні підходи. Так, вони започатковують справи, пов’язані з інформаційними, рекламними та комп’ютерними технологіями, не рідко відкривають й охоронні фірми.

«Започаткували навіть фірму з надання послуг у сфері логістики. Так, працівники фірми займаються пошуком банків, які б змогли на вигідних умовах надати кредити для клієнтів», - розповів Едуард Неймарк.

До слова, щодо розміру фінансової допомоги, то він залежить від розміру заробітної плати з останнього місця роботи та становить від 10 до 40 тисяч гривень. «Чим вища у людини була заробітна плата, тим більшою буде допомога», - зауважив співрозмовник.

Варто зауважити, що студенти й випускники змоги започаткувати власний бізнес не мають, адже потрібно мати хоч якийсь досвід роботи.

Також варто відмітити й те, що кошти, які виплачуються лучанам, є соціальними виплатами, тому подальше їхнє застосування не контролюється міським центром зайнятості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Знайка Показати IP 10 Липня 2013 10:11
Ролять вони видимсть того, що шукають роботу. Насправді, мало підприємств з ними співпрацює... Головне, гроші відбити, ті, що у грандах виграли

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus