USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Луцькому замку посеред білого дня – стрілянина. ФОТО

20 Серпня 2009 10:35
У Луцькому замку вчора, 19 серпня, відкрили виставку «Бронь Замкова». На ній представлені різні моделі важкої зброї, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Директор історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Тарас Рабан вважає, що відкрита виставка є унікальною з-поміж всіх українських замків. Також пан Рабан представив ініціаторів та організаторів «Броні Замкової».
 
Заступник Луцького міського голови Анатолій Пархом’юк у виступі відзначив, що роботи, представлені на виставці, вражають якістю історичної реконструкції. Заступник начальника управління культури та туризму Волинської ОДА Василь Ворон побажав, щоб Луцький замок був своєрідною «машиною часу». На думку посадовця, виставка в результаті має стати готовим туристичним продуктом.
 
Тарас Рабан пообіцяв, що «Бронь Замкова» буде постійно знаходитися в замку. Пан Рабан продемонстрував присутнім і моделі старовинної зброї, зробивши кілька разів пострілів з балісти.
 
Заступник директора з наукової роботи заповідника «Старий Луцьк» Валентина Окуневич зазначила, що представлені експонати - це другий етап. Першим є арсенал, розташований у Владичій вежі замку, однак там переважає вогнепальна зброя.
 
Пані Окуневич розповіла, що деякі експоновані види зброї використовувалися свого часу в Луцьку. Серед експонатів виставки «Бронь Замкова», – баліста, кілька типів катапульт, таран, требушет, арбалет. Про їх історію розповіла Валентина Окуневич.
 
Гармаш Волинського козацького стрілецького братства Володимир Перчук продемонстрував власноруч змайстрований станковий арбалет. Пан Перчук зробив і демонстраційні постріли у мішень з цієї зброї. За словами пана Перчука, з арбалету відвідувачам замку можна буде стріляти. Однак умовою є те, що тятиву натягуватиме «стрілець» особисто.
 
Крім того, пан Перчук показав відвідувачам виставки виставки козацький віз, гаківницю, гармату-«салютівку» та трійники. Крім того, у замку буде встановлений 200-літровий казан. Як розповів Володимир Перчук, з нього козаки хочуть пригостити лучан кулішем. Частування заплановано 23 серпня орієнтовно на15.00.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонімe Показати IP 20 Серпня 2009 11:13
клас! по чом вхід?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus