USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У «Луцьктепло» вказали термін повірки квартирних лічильників

28 Листопада 2013 12:41
Міжповірочний інтервал, який встановлений Держспоживстандартом для лічильників гарячої води не більше 4 років. Якщо він закінчився, то покази лічильника не братимуться до уваги під час нарахування плати за послугу з централізованого гарячого водопостачання, - повідомили у прес-службі ДКП «Луцьктепло».

Відповідно до пункту 15 «Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005р. за № 630 (далі – Правила) засоби обліку води і теплової енергії підлягають періодичній метрологічній повірці. Міжповірочний інтервал, який встановлений Держспоживстандартом для лічильників гарячої води: КВ-1,5, Новатор ЛК-15 (СК-15), ТАКТ-15 (VALTEC), SENSUS, METRON, GROSS (MTW-UA, ETR-UA), не більше 4 років.

Відповідно до припису статті 11 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» покази лічильників гарячої води, у яких закінчився міжповірочний інтервал, і які не пройшли чергову метрологічну повірку, не можуть братися до уваги під час нарахування плати за послугу з централізованого гарячого водопостачання.

З метою уникнення непорозумінь з приводу нарахувань за гарячу воду згідно з нормативом, власникам квартирних лічильників необхідно самостійно стежити за закінченням строку міжповірочного інтервалу та вчасно їх повіряти.

До слова, що ДКП «Луцьктепло» не надає послуг з метрологічної повірки та ремонту квартирних лічильників гарячої води!

Телефони ДКП «Луцьктепло» для довідок : 77-32-20, 77-32-08. Детальна інформація розміщена на офіційному сайті підприємства: www.teplo-dkp.lutsk.ua - Адміністрація ДКП «Луцьктепло».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Антимонопольний комітет Показати IP 28 Листопада 2013 13:19
Не погоджуюсь з твердженням прес-служби "Луцьктепло". Відповідно до Типового договору про надання послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання, затвердженого постановою КМУ №630 від 21.07.2005 року контроль за установленими міжповірковими інтервалами приладів обліку покладено на виконавця послуг - ДКП "Луцьктепло" і саме це підприємство зобовязане повідомити споживача про надходження терміну чергової повірки. Таку інформацію підприємство зобовязане завчасно не менше ніж за 2-місяці до закінчення міжповірочного терміну розмістити в доступном для споживача спосіб - найбільш оптимально на квитанціях про оплату послус.
лучанка Показати IP 28 Листопада 2013 14:25
пидтримую антимонопольний комитет. луцьктепло зобовязане дати информацию про чергову повирку личильникау квитанции про оплату послуг. итет.
Ми Показати IP 28 Листопада 2013 18:50
Луцьктепло як і Луцькводоканал переклали повірку лічильників на споживачів, хоча згідно законодавства повинні це робити за власні фінансові ресурси. А Луцьктепло ще й до всього з кожним роком ускладнює саму процедуру повірки.
споживач Показати IP 10 Грудня 2013 19:10
Шановні лучани! Коментарі ,що дає антимонопольний комітет це ніякий не комітет, це співробітник Луцьктепло і усі коментарі , які дають законні розяснення в захист споживачів видаляють. Пересвідчився на власному досвіді. Не вірте Луцьктеплу. Цей монополіст грається з вогнем ,а не водою. Народ не витримає такої не правди, Пропоную звернутись до Кабміну до Вілкула, який запевняє , що на селекторних нарадах йому доповідають про належну діяльність комунальних служб.Брехня.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus