USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку чоловіки-вишивальники відкрили виставку. ФОТО

23 Серпня 2011 14:21
Луцькі майстри вишивки 76-річний Юрій Савка та 19-річний Юрій Нечипор відкрили виставку до Дня Незалежності України.
Роботи вишивальників представлені у приміщенні обласної бібліотеки імені Олени Пчілки, – пише ВІП.
Юрій Нечипор розповів, що навчається в Київському національному університеті харчових технологій, а вишивкою займається як хобі.
Вперше за голку взявся у восьмому класі, а вже згодом, каже, захопився цим мистецтвом. Захотів вишити собі сорочку з візерунком ще довоєнної України, з того часу не покидає цього заняття. Щоправда, роботи не продає.
Дві сорочки, розповів Юрій Нечипор, він передав другові в Оксфорд, який там навчається і працює, а також ще одну подарував товаришу. Є в творчому доробку майстра й жіноча сорочка, яку Юрій Нечипора вишив для мами, а також кілька рушників на ікони.
Його старший колега Юрій Савка, усміхаючись заявив, що йому пощастило більше, адже зараз він весь свій час приділяє вишивці, а хлопцеві ще потрібно вчитись, шукати роботу.
Юрій Савка зауважив, що теж є ровесником Незалежності, адже його друге життя, коли він почав вишивати, розпочалось після виходу на пенсію.
Майстер розповів, що останні його роботи – це портрет Василя Симоненка, півники за розробкою його наставниці Віри Роїк та образ Юлії Тимошенко.
Він зауважив, що дуже радий мати тандем з молодим майстром, для якого ця виставка стала першою та побажав, щоб не останньою.
«Я просто знаю, що голка – це як наркотик. Коли ти її вже взяв в руки, то точно не покинеш», – звернувся він до юнака та побажав йому творчих успіхів.














Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus