USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку говорили про поширення недостовірної інформації у ЗМІ

9 Серпня 2013 19:00
Про поняття честі, гідності, та ділової репутації, а також про те, як їх захистити розповів член обласної колегії адвокатів Андрій Осіпов.
На судовій практиці розгляду спорів, пов’язаних із поширенням недостовірної інформації, і порушення честі людини та ділової репутації юридичної особи зосередив увагу суддя Апеляційного суду Андрій Грушицький.
Попри те, що права людини в Україні на законодавчому рівні захищені досить добре, в судовому порядку відстояти свою честь та гідність дуже важко – про це під час семінару про поширення недостовірної інформації у ЗМІ розповів депутат Луцької міської ради, член обласної колегії адвокатів, Андрій Осіпов.

Йшлося і про те, як спростувати неправдиву інформацію, опубліковану в пресі. Доповідачі семінару назвали приклади зі світової юридичної практики та, власне, судових процесів, що відбулись на Волині.

Зокрема, юрист зауважив, що у випадках, коли в ЗМІ про особу подається інформація, яка не відповідає дійсності, та принижує її честь і гідність, захистити свої інтереси у суді вкрай важко. «Чіткого розмежування між оціночними судженнями, за які не передбачена адміністративна відповідальність, та фактами, на жаль, немає. Цим і апелюють українські судді, які частіше виносять вироки все-таки на користь ЗМІ», - пояснює адвокат.

У другій частині семінару суддя Апеляційного суду Андрій Грушицький детальніше зупинився на судочинному аспекті цього питання.

Зокрема, розповів, що в онлайн-ЗМІ за інформацію, подану у вигляді анонімних коментарів, відповідає саме власник ресурсу. Також, суддя Грушицький зауважив, що питання достовірності інформації у ЗМІ на Волині є досить актуальною. Адже в реєстрі судових рішень більше 700 справ проти ЗМІ, в яких особи відстоюють власну честь та гідність, 27 з них стосуються інтернет-видань.
Крім того, Андрій Осіпов зазначив, що не менш актуальним є питання поширення достовірної інформації, такої, яка може завдати шкоди певній особі. Цю тему депутат Луцької міськради запропонував обговорити більш детально під час наступного семінару.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Всезнайко Показати IP 9 Серпня 2013 19:26
Поговорили... Аж 10 чоловік...
222 Показати IP 9 Серпня 2013 19:29
Видно дуже страшно депутату чогось! Краще займався виконанням власних обіцянок даних виборцям. Шкода, що відповідальності за їх не виконання нема. А то б стільки роботи додалось би суддям !!!
Штефан, Луцьк Показати IP 9 Серпня 2013 19:37
На жаль, "ВН" знову опустив інформацію про захист честі та гідності публічних осіб до яких належить ціла когорта високопосадовців у ВОДА, РДА, міськрадах та сільрадах. Про це йшлося на семінарі і рекомендувалося, у випадку нервового реагування держслужбовців на критику, навіть знущальну, залишати свої посади і йти на іншу роботу.
Антон Показати IP 10 Серпня 2013 11:04
а що то за панянка на другому і передостаньому фото вказує на Андрійка?
юрист Показати IP 10 Серпня 2013 12:06
тільки одна проблема ізвращенцью осіпову не відомі такі поняття як честь і гідність.
2Антон Показати IP 10 Серпня 2013 13:07
>а що то за панянка на другому і передостаньому фото вказує на Андрійка? Катя, працівниця коворкінгу)
Антон до 2Антон Показати IP 10 Серпня 2013 18:04
дякую, гарненька Катруся ))))
Толєрант ний Показати IP 10 Серпня 2013 13:33
Тупізм. Тріпатись про брехливі статті і кому, Осіпову, тому, що програв і програє усі серйозні справи, поливає брудом одних, підлещується до інших (правда вже всіх умудрився пообсирати тому і лизнути нікому крім отих 10-ти лопоухих і слабенького присадженого викладача). Видання пишуть та відтворюють те, що ми їм даємо. Давайте самі будемо стриманими та розважливими у судженнях. То і ЗМІ будуть у відповідь такі ж, і для дармоїда осіпова і хитродупих суддів буде менше підстав звертатися і мати негатив від їх непрофесійності, жадібності та наглості.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus