USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Луцьку хочуть створити об’єднання мам дітей-інвалідів

20 Березня 2011 13:37
У Луцьку розпочинається реалізація проекту «Жінка в сучасному суспільстві: подолання соціального виключення матерів, які виховують неповносправних дітей».

Проект реалізовує Центр практичної психології сім’ї «Любисток», - повідомили у Луцькому міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Проект задуманий для того, аби привернути увагу до проблем сімей, де виховуються діти з особливими потребами. На Волині таких сімей - близько п’яти тисяч. Головна мета проекту – допомогти мамам, які мають дітей-інвалідів. Адже у таких сім’ях, саме жінки найчастіше переживають соціальну ізоляцію, замикаються у собі, втрачають можливість працювати, - кажуть у «Любистку».

За словами голови правління Центру практичної психології сім’ї «Любисток» Людмили Переходько, мами особливих дітей живуть у депресіях по вісім-десять років.

«Жінка, скільки живе – стільки часу звинувачує себе у тому, що у неї така дитина. Тому з мамами ми будемо працювати, перш за все, більше у психологічному аспекті. Прагнемо навчити мам стати більш самостійними, формувати лояльне ставлення суспільства до таких проблем», - запевнила Людмила Переходько.

У рамках нового проекту «Любистка» мами особливих дітей з Луцька, Луцького, Ківецівського, Володимир-Волинського, Ковельського та Іваничівського районів візьмуть участь у навчальних семінарах та тренінгах.

Ці заходи будуть присвячені таким темам: «Реалізуй своє право на повноцінне життя», «Подолання стереотипу меншовартості жінок у сімях, в яких виховуються діти з особливими потребами», «Створення умов для повноправної участі матерів неповносправних дітей у соціальному, економічному, культурному житті громади».

Також заплановано громадські слухання, де обговорюватимуть створення дієвої моделі запобігання порушенням прав жінок, які виховують дітей з особливими потребами.

У планах – створити Волинську асоціацію жінок, які виховують дітей з особливими потребами.

Під час реалізації проекту буде випущено 4 інформаційних бюлетені, брошура «Вибране законодавство із захисту прав дітей-інвалідів і їхніх батьків».

Також при Центрі практичної психології сім’ї «Любисток» відновлює роботу молодіжна лінія підтримки «Я + ТИ» - (0332) 29-13-61 (з 9.00 до 17.00, крім суботи та неділі). За цим же телефоном безкоштовні консультації психологів та лікарів надаватимуться і для батьків, які виховують дітей з особливими потребами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus