USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку на бібліотеки потратять сто тисяч

26 Травня 2011 14:52
У Луцькій міській раді затвердили цільову програму підтримки та розвитку бібліотечних закладів «Бібліотека. Інформаційний простір-2011 рік» – з міського бюджету луцьким бібліотекам дістанеться майже 100 тисяч гривень.

Таке рішення депутати Луцькради прийняли на сесії у середу, 25 травня.

Як повідомила начальник міського управління культури Тетяна Гнатів, колективи центральної бібліотеки для дорослих, бібліотек-філій №5, №6, №10, №11 та №2 для дітей у 2010 році взяли участь у другому раунді конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету ІІ», що започаткований Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у рамках програми «Бібліоміст» і стали одними з переможців.
За умовами конкурсу, бібліотекам буде надано 15 комп’ютерів з програмним забезпеченням, 4 комплекти «принтер-сканер», 4 комплекти обладнання для під’єднання до локальної мережі тощо.

Але оскільки грантових коштів для реалізації цієї програми луцьким бібліотекам не вистачить, міське управління культури та «Луцька міська централізована бібліотечна система» звернулась до міськради, аби отримати додаткове фінансування.

Так, депутати підтримали програму і до фінансували її на 95575,00 гривень.

В рамках програми, розповіла Гнатів, планують модернізувати електромережі, створити локальну мережу, забезпечити доступ до інтернет-мережі, встановити охоронну сигналізацію.

Також Гнатів повідомила: для оперативного задоволення читацьких запитів є потреба у поповненні бібліотечних фондів літературою краєзнавчого змісту, з питань історії та права, розвитку економіки, енциклопедичними та довідковими виданнями, літературою для дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus