USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку побував Містер Шлюб

16 Травня 2011 16:32
У Міжнародний день сім’ї до Луцька завітав ініціатор та засновник міжнародного руху – Річард Кейн (на фото). Зустріч з ним відбулася у форматі прес-кафе.

Річард Кейн прилетів у Луцьк з Великобританії для участі в урочистому відкриття Тижня подружжя під час Фестивалю сім’ї, який був запланований на 15 травня, проте дату його проведення перенесли.

Незважаючи на це, Річард Кейн все ж поспілкувався з організаторами Тижня подружжя у Луцьку та журналістами.

Як розповів гість з Великобританії, 15 років тому виникла ідея привернення уваги суспільства до сімейних цінностей.

«У мого товариша розпочалися проблеми у стосунках з дружиною. Спитав у нього, в чому причина негараздів. І мій друг відповів, що вони з дружиною просто віддалилися одне від одного. Тоді я подумав, що було б добре, аби в один і той самий час по всій країні, в усіх медіа нагадували людям про цінність шлюбу та сім’ї. Так народилася ідея Тижня Подружжя» – розповів Кейн.

За словами Кейна в Англії щороку на сім’ї, які розпадаються, держава витрачає 40 мільярдів євро.

«Окрім того, аби населення країни не зменшувалося, народжуваність повинна бути на рівні 2,02 %. В Італії, наприклад, цей показник становить 1, 46 відсотка» – зауважив Кейн.

Річард переконаний, що сьогодні дуже важливо знайти способи та можливості допомогти парам, які перебувають у цивільному шлюбі, узаконити стосунки та створити дійсно міцну і здорову сім’ю.

«Стабільна сім"я – стабільна держава», – наголошує Кейн.

За словами директора Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліни Галан, українські сім’ї та іноземні у своїх проблемах ідентичні.

«В Україні багато сімей, де пари більше уваги приділяють бізнесу, іншим справам, а тому дуже часто сім’я відходить на другий план», – говорить Ліна Галан.

За її словами більшість сімей, які довгий час перебувають в економічній кризі, аби виправити ситуацію нічого не роблять натомість. «Дівчата сьогодні хочуть вийти заміж лише за самодостатнього, матеріально забезпеченого чоловіка. Молодь все частіше віддає перевагу цивільному шлюбу», - сказала Галан.

Сьогодні Тиждень Подружжя вже святкують у 15 країнах світу. Серед них, окрім України, – Ірландія, Англія, Німеччина, Румунія, США, Угорщина, Італія, Австралія, Словаччини, Нідерланди, Швейцарія. У багатьох з них це свято набуло національного масштабу. Саме тому, Річарда Кейна часто називають Містер Шлюб.

Довідково:

Фестиваль сім’ї у Луцьку перенесли у зв’язку з Днем пам’яті жертв політичних репресій, проведення всіх розважальних заходів цього дня обмежили. Про це стало відомо лише 13 травня по обіді. Саме з цих причин Фестиваль сім’ї перенесли на 22 травня 2011 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Так собі.... Показати IP 16 Травня 2011 21:43
На Банаду схожий )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus