USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку презентували програму міжнародного співробітництва. ФОТО

27 Серпня 2013 16:26
Про проект підтримки територіального співробітництва в країнах Східного партнерства у Луцьку, 27 серпня, розповіла експерт проекту b] Тетяна Деревянкіна.
З її слів, це нова ініціатива Європейського союзу, що відрізняється від програм прикордонного співробітництва. Інновація територіального співробітництва полягає у тому, що у цій програмі не беруть участі європейські організації. Проект охоплює шість країн, що межують з Євросоюзом – Україну, Білорусь, Молдову, Грузію, Азербайджан та Вірменію.



Як повідомила експерт, метою ініціативи Східного партнерства є тісніші економічні та політичні зв’язки з Євросоюзом. Серед пріоритетів територіального співробітництва - покращення умов життя територіальних громад через реалізацію спільних проектів, спрямованих на соціально-економічний розвиток регіону; вирішення спільних проблем у сферах захисту навколишнього середовища, зайнятості, охорони здоров’я ті інших; транскордонне спілкування та зближення місцевого населення.



Фінансовий вклад Євросоюзу становить 12,5 мільйона євро на чотири програми для зміцнення миру, взаємовигідного розвитку та діалогу між культурами. Мінімальний розмір грантів становитиме 20 тисяч євро, максимальний – 250 тисяч євро. Однією з умов є співфінансування з боку отримувачів грантів в розмірі 10% суми.



У територіальному співробітництві беруть участь Волинська область, Брестська та Гомельська області Білорусі. У програмі можуть брати участь органи місцевого самоврядування, навчальні та наукові заклади, культурні та громадські організації.


Наразі, відбулися консультації, підготували та прийняли рішення про створення Спільних керуючих комітетів, запустили портал www.eaptc.eu. Вже розпочали навчальні семінари для менеджерів програм та потенційних учасників. Восени 2013 року країни-партнери та ЄС планують затвердити пріоритетні напрямки та бюджет програм. Конкурс оголосять у липні 2014 року, а реалізація проектів триватиме до грудня 2016 року.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus