USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку відкрилася «польська» виставка. ФОТО

22 Березня 2011 10:12
У Художній галереї міста Луцька 21 березня відкрилась виставка фотографій і документів, присвячена польській «студентській революції» 1968 року.
Експозицію презентував Інститут національної пам’яті Республіки Польща. А організатором виставки є Генеральне консульство Республіки Польща в Луцьку, пише Волинська правда.
Темою виставки є події березня 1968 року, коли польські студенти виступили проти утисків тодішньої комуністичної влади. Про це розповів професор Інституту Національної пам’яті Республіки Польща Єжи Айслер.
«Останньою краплею», яка спричинила протести, тоді була заборона вистави п’єси Адама Міцкевича «Дзяди». Тодішня польська влада побачила в антицарських настроях героїв п’єси антиросійські, отож, вона була заборонена. І це спричинило масові протести представників студентства і взагалі інтелігенції», – зазначив Айслер.
На виставці є світлина із зображенням студентської маніфестації у Варшаві, яка стала причиною безпідставного виключення двох студентів із вишів з політичних причин.
Єжи Айслер наголосив, що події 1968 року були наслідком переходу тодішнього польського режиму комуніста Владислава Гомулки до більш жорстких методів управління державою.
Окремі матеріали експозиції присвячені і антисемітській кампанії, яка мала місце в комуністичній Польщі другої половини 60-х років.
У матеріалах виставки висвітлюються і міжнародних подій цієї епохи, зокрема «Празька весна 1968 року», війна у В’єтнамі, 6-денна арабо-ізраїльська війни.
На одній із світлин можна побачити обличчя учасників групи «Бітлз».





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Scouce Показати IP 22 Березня 2011 11:18
о Пухлий! а він там яким макаром, прийшов позирити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus