USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку відкрито перший фермерський ярмарок. ВІДЕО

4 Вересня 2008 11:20
Мешканці Луцька тепер без посередників можуть купувати сільськогосподарські продукти. Сьогодні, 4 вересня, почав реалізовуватися спільний проект Луцької міськради й Асоціації фермерів та приватних землевласників Волині «Фермерський ярмарок: від виробника до споживача», – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Ідея ярмарку, як розповів голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Волині Микола Собуцький, – вийти на міського споживача, оминувши перекупників. Тобто, для виробників вигідним є те, що вони мають змогу продати свою продукцію дорожче, аніж її закуповує у них певний підприємець. Але і на ярмарку узгоджені ціни є нижчими, аніж на ринках міста і, тим паче, – ніж у магазинах. Так, на фермерському ярмарку узгоджена ціна на цукор – 3,80 гривні за кілограм, на картоплю – 95 копійок до п’яти кілограм та 80 копійок, якщо покупець бере більш ніж 5-ть кілограмів цієї продукції, тобто оптом.
 
Фермерський ярмарок, за словами Миколи Собуцького, буде проходити двічі на тиждень – щосуботи та щочетверга, на території станції для маршрутних таксі на вулиці Глушець. На ньому матимуть змогу виставляти свою продукцію не тільки волинські фермери, а й запрошені гості з інших регіонів України. Також у ярмарках братимуть участь партнери, які забажають постачати фермерів насінням або домовлятимуться з ними про збут їхньої продукції. На сьогодні такими партнерами є НПП «Антарія», ТОВ «Сингента», ТзОВ «Панхім».
 
Щодо продукції, то вже сьогодні її вибір є досить великим. На ярмарку можна купити цукор, крупи, муку, висівки, помідори, огірки, моркву,  капусту, картоплю та інші сільськогосподарські товари. Згодом буде встановлено холодильники, і тоді фермери зможуть продавати м’ясо та молочні продукти.
 
Подібні ярмарки, за словами Миколи Собуцького, планують найближчим часом запровадити ще на 33-му та 40-му кварталах міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анaніст Показати IP 6 Вересня 2008 12:43
а голі баби де?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus