USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку влаштували «останній мирний протест». ФОТО

5 Вересня 2012 18:03
Приблизно 40 активістів волинських молодіжних громадських організацій підписали звернення до голови Волинської ОДА, Волинської облради та Верховної Ради України проти прийняття законопроекту №2450 «Про свободу зібрань» на сесії ВРУ.

Акція-перформенс «Останній мирний протест» членів «Асоціації Молодих Реформаторів» та «Молодіжної Платформи» відбулася під стінами Волинської ОДА у Луцьку 5 вересня.

Учасники акції розіграли на майдані своєрідний перформенс. Виклавши на бруківку іграшки із написами на папірцях «Право на мирний протест» та «Ні – 2450», один з активістів «перетворився» на міліціонера та розмів віником усі іграшки у різні боки.





Варто зазначити, що з такими ж гаслами на плакатах стояли й учасники акції.




Проскандувавши «Ні – 2450!», активісти почали підписувати звернення до органів місцевої та державної влади.






Як повідомляють організатори акції, ще у липні цього року 150 громадських організацій та профспілок зверталися до голови ВР та голів депутатських фракцій парламенту з проханням не виставляти законопроект «Про свободу зібрань» на голосування до того, як його оновлена редакція не пройде експертизу Європейської комісії за демократію через право.

Утім, сьогодні законопроект ще не має висновків Комісії, але вже стоїть у порядку денному ВРУ.

Зокрема, проектом Закону встановлюється єдиний термін сповіщення органів влади про проведення мирного зібрання. Тож організатори подібних акцій змушені будуть повідомляти владу за не менше ніж за 2 робочих дні до проведення мирного зібрання.

Окрім того, прийняття законопроекту обмежить перелік місць, де можна буде проводити мирні зібрання.

Зокрема організатори спонтанного мирного зібрання змушені будуть попереджати органи МВС та місцеву владу про його проведення.

Тож, на думку організаторів, такі обов’язки суперечать суті стихійних зібрань та фактично перетворює їх на звичайні мирні зібрання.

Саме тому і організували акцію «Останній мирний протест», яка відбувається у межах однойменної всеукраїнської акції. Зі слів заступниці голови ВОМГО «Асоціація Молодих Реформаторів» Марії Доманської, акція вийшла досить спонтанною.

«Найактивніші люди, люди легкі на підйом прийшли. Тому що зазвичай такі акції роблять за тиждень, а так ми зробили за день. Тому що для мене це питання важливе. Я знаю дуже багатьох людей, які спеціалізуються по мирних зібраннях. Вони знають, у чому проблема, розуміють, що цей законопроект буде обмежувати», - розповіла активістка.



До того ж, ще до проведення акції на сесії Волинської облради депутат Сергій Слабенко виступив перед обранцями громади краю з пропозицією посприяти у представленні позиції громадськості Волині щодо цього законопроекту. Однак, кількості голосів не вистачило для прийняття цього рішення.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Вітя Показати IP 5 Вересня 2012 19:19
Цек клоун Лев і тут вкружився!...сам незнає чого хоче
)))))))))))) Показати IP 5 Вересня 2012 20:56
Лев не клоун, а артіст
Чеширский Кот Показати IP 6 Вересня 2012 10:46
Чем бы дитя не тешилось... Смешной протест - нулевой результат. Хотя тема поднята действительно актуальная.
Таня Показати IP 6 Вересня 2012 11:35
Дитячий садочок!
Стас Показати IP 6 Вересня 2012 12:00
Робіть реальні дії, а не вистави!
Українець Показати IP 6 Вересня 2012 12:15
І дійсно смішно... Тихенько вийшли, постояли, а закон однаково приймуть у тому вигляді, що троеба владі... І ці всі організації і далі мирненько ходитимуть купуами людей по 15 чоловік, якщо, звичайно, назбирають 15 "однодумців".
свідомий Показати IP 6 Вересня 2012 16:00
це не лев -це опудало
Бульбашка Показати IP 6 Вересня 2012 17:03
Написано, що було 40 людей, але на всіх фотках (на інших сайтах також)людей 15,максимум 20. ВН, перерахуйте...
Дядько Показати IP 6 Вересня 2012 17:12
тако коментатори, мені цікаво чи прийдете ви зокрема - стас, українець, таня коли вас покличуть на реальну акцію протесту. сто пудів будете сидіти в затишному кафе чи на роботі або вдома висиджувати свої протестні зади і чекати на новини. або й взагалі - ви зробіть а ми подивимося.Миші сірі , по іншому не скажеш!
Бульбашка Показати IP 6 Вересня 2012 17:37
А цікаво... хто є хто і скільки кого було?
Українець Показати IP 6 Вересня 2012 17:56
До Дядька... Шановний дядько. На акції я був! А мова за те, що людей було мало. Тема дійсно варта уваги, бо це стосується кожного. Скоро слова не можна буде "гавкнути", бо тобі швидко заткнуть рота. Такі протести повинні збирати майдани, а не так, жменю людей...
і я там був Показати IP 6 Вересня 2012 18:10
Акція була анонсована... Проте, майже всі хто там були прийшли з Левом. Але ж Лев Дурак! Українець правий, це серйозна тема... Давайте так... "Стас", "Таня", "Вітя"! коли наступного разу треба буде сказати свою позицію владі приходьте і приводьте з собою хоча б по 10 друзів... Зможете?
Стас Показати IP 6 Вересня 2012 20:29
до Дядька.... слідкуй за собою... акція ця дійсно нідочого.. повна лажа, що з того.. що пенсію нашим пенсіонерам добавили, чи зарплату підняли???
Вовік Показати IP 6 Вересня 2012 21:08
а мій комент взагалі не друкують про те що Захар кидало кидає всіх підряд і своїх платформівців як мясо пушочне використовує ...
І я там був Показати IP 7 Вересня 2012 09:53
А де мій комент,чи ви друкуєте лише потрібні коментарі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus