USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку вишивали хустини пам’яті. ФОТО

10 Травня 2011 10:23
Обласна організація політичної партії «Сильна Україна» провела патріотичну акцію зі збереження історичної пам'яті. Під час акції волинські школярі вишивали на хустинках прізвища членів своїх сімей, котрі загинули або пропали безвісті у Великій Вітчизняній війні.

7 травня, напередодні 66-ї річниці Великої Перемоги, на Луцькому Меморіалі Слави активісти облосередку партії «Сильна Україна» урочисто передали представникам Волинського обласного краєзнавчого музею більше трьохсот «хустин пам’яті», виготовлених школярами міст Луцька і Володимира-Волинського, Турійського, Ратнівського, Шацького, Луцького та Володимир-Волинського районів, - повідомили у прес-службі Волинської обласної організації партії "Сильна Україна".

Як зазначив голова Бюро парторганізації Сергій Ющак, «для партії «Сильна Україна» одним з головних завдань є патріотичне виховання нинішнього покоління. Нам важливо зберегти пам'ять про людей, які ціною власного життя врятували наш край і нашу державу від фашистських поневолювачів. Але необхідно не тільки зберегти, а й передати майбутнім поколінням вільної України, всю велич подвигу нашого народу у Великій Вітчизняній війні»

Участь в заході також взяли представники Волинської обласної організації інвалідів війни та Збройних Сил. Її керівник, полковник запасу Федір Орлов, наголосив, що «ми – ветерани, щиро хочемо, щоб підростаюче покоління пам'ятало і пишалося подвигами тих, хто ціною свого життя завоював мирне небо над нашими головами».

«Увічнення пам’яті про тих, хто захистив наш край від фашистських загарбників – це обов’язок кожного краянина. Інформація про волинян, які загинули або зникли безвісті на полях Великої Вітчизняної, отримана в такий спосіб – напряму з родин, стане суттєвою допомогою нашому музею. Я дякую політичній партії «Сильна Україна» за проведену роботу і вже сьогодні хустини пам’яті будуть розміщені в нашій експозиції», - заявив директор Волинського обласного краєзнавчого музею Анатолій Силюк.

Луцький міський голова Микола Романюк, звертаючись до присутніх, сказав, що «збереження пам’яті про своїх родичів та земляків, які загинули у страшній війні – наше завдання перед нащадками».

«Акція «Хустина пам’яті» - достойний крок партії «Сильна Україна» в цьому напрямку. Я дякую всім, хто долучився до роботи, дякую ветеранам, які сьогодні прийшли на це святе місце», - наголосив Микола Романюк.

За словами партійців, в ході акції активом і депутатським корпусом «Сильної України» також були проведені зустрічі з ветеранами Великої Вітчизняної війни, у навчальних закладах організовані «уроки мужності». Захід закінчився покладанням квітів до Пам’ятника Невідомому солдату.

Довідково:

Акція «Хустина пам’яті» на Волині була проведена вперше. Її метою став збір та увічнення інформації про жителів області, котрі загинули, або зникли безвісті у роки Великої Вітчизняної війни. Зібрані дані, у формі полотнища з індивідуальних хустинок, передано для експонування в обласний краєзнавчий музей. Найбільш активними у виготовленні «хустин пам’яті» були учні Луцької ЗОШ № 2 (директор Грищук В.А.), Володимир-Волинських міських шкіл № 1 (директор Подзізей І.Б.), № 2 (директор Мусіюк В.І.), № 3 (директор Матвійчук А.С.) та № 5 (директор Кореневський А.А.), Загальноосвітньої школи м.Устилуг (директор Гоцик І.Й.), НВК "ЗОШ І-ІІІ ступеня-дитячий садок" с. Заброди (Ратнівський район), ЗОШ І-ІІІ ступеня смт Турійськ (директор Мазурок П.М.), Боблівська ЗОШ (директор Власюк С.С.), Турійський Районний Будинок дитячої творчості (директор Литвинюк З.І.), ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Крупа (Луцький район).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus