USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку змагалися знавці Шопена

21 Березня 2011 15:36
У Луцькій музичній школі імені Фредеріка Шопена вперше відбувся фестиваль-конкурс дітей-піаністів «Шопенівська весна».
У двох вікових групах змагалися вихованці музичної школи і один гість із Польщі, - інформує Волинська ОДТРК.
Твори Шопена вивчали протягом семестру всі учні школи, в конкурсі взяли участь 28 кращих.
«Вивчити твори Шопена може кожен вихованець музичної школи, а ось для віртуозного виконання важлива емоційна складова, – розповіла завідувач фортепіанного відділу, заслужений працівник культури України Ірина Циганкова. – Музика потребує чуття, це чуття виховати важко, але якщо дитина «прокидається» – для нас це велике задоволення».
Ідея започаткування конкурсу належить директорові музичної школи Валентині Грисюк. Його організації посприяло Консульство Республіки Польща в Луцьку, а Генеральний консул Томаш Янік познайомив лучан із професором Варшавського університету, піаністкою Іоанною Лавринович. Вона й очолила журі конкурсу.
«Творчі змагання в музичній школі влаштовуватимуть і надалі, розраховуючи на більшу кількість учасників», – повідомила Валентина Грисюк.
Дипломи й подарунки отримали усі учасники конкурсу, половина удостоєна іменних грамот. Після нагородження в музичній школі відбувся концерт її кращих вихованців та Іоанни Лавринович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Добрий чоловік Показати IP 21 Березня 2011 16:08
А скажіть,будь ласка,яке відношення має Великий композитор до ДМШ №1?Чому не назвали школу на честь Енніо Морріконе,чи Арама Хачатуряна?
Роман Показати IP 21 Березня 2011 18:24
Напевно "Доброго" чоловіка не влаштовує просто, що Шопен неукраїнець. Може він знає яке відношення має Крилов, Пушкін та Бендера до вуличок в центрі міста. Мешкали вони там чи що? Гадаю, у місцевій владі повно таких "Добрих людей", через що Луцьк й досі належно не шанує ні Любарта, ні Вітовта, ні інших видатних людей причетних саме до Луцька - бо ж не українці! Тупо і дико!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus