USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку знімуть кіно про «блудного сина»

5 Квітня 2011 10:37
У Луцьку в березні стартували зйомки другого короткометражного фільму режисера Олександра Слободи «Блудний син».

Цей фільм знімають в рамках проекту «36 історій» на базі продакшн-студії «Правда PRO», що є структурним підрозділом благодійного фонду «Переображення» - головного організатора дійства.

«Блудний син» є другою кінострічкою із циклу «36 історій», в рамках якого планується зняти 36 короткометражок відповідно до кількості біблійних притч Нового заповіту.

Сценарій фільму «Блудний син» є переможцем Всеукраїнського конкурсу кіносценаріїв «Двері» у номінації «Кінематографічність задуму».

Головною ідеєю фільму, за словами Олександра Слободи, є думка про те, «втеча є легшою за повернення».

За основу сюжету фільму взята біблійна притча про сина, який залишив свого батька та подався у чужі краї в пошуках «легкої» долі.

Ролі у фільмі виконуватимуть актори Волинського академічного облмуздрамтеатру імені Шевченка. Батька гратиме Мирослав Юзефович, сина - Дмитро Репюк.

Також участь у зйомках бере участь діджей Max Feeman.

Самі ж події стрічки розгортаються у луцьких кафе, на вулицях міста та в кватирах друзів знімальної групи.

«Режисерський задум Олександра Слободи робить майбутній фільм ще більш захоплюючим та цікавим для сучасного глядача», - кажуть організатори.

Вони мають на меті створити саме короткометражки, аби підлаштуватись до вимог сучасного глядача – доступно і швидко донести інформацію.

«Також, хоч майбутній фільм є на християнську тематику, проте він не буде релігійно заангажованими, як і всі наступні», - застерігають організатори.

Побачити короткометражний фільм «Блудний син» можна буде уже всередині літа 2011 року на сайті проекту «36 історій», на відео-інтернет порталах YouTube, Vimeo, в соціальних мережах, а також на місцевих телеканалах Волині.

Довідково:

Перший короткометражний фільм режисера Олександра Слободи «Ідентифікація» отримав нагороди на Міжнародному християнському фестивалі кіно у США та на Фестивалі короткометражних фільмів "Start Films", що проходив у місті Луцьку.

Організатори проекту «36 історій» запрошують акторів та сценаристів до участі. Так, на сайті проекту будь-який охочий може заповнити анкету, для участі у зйомках фільму, а сценаристам дають можливість реалізувати своє бачення притч у майбутніх стрічках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Ольга Показати IP 5 Квітня 2011 10:52
Олександру Слободі - респект! досить креативний та талановитий)))
Олександр Слобода до Ольга Показати IP 5 Квітня 2011 14:08
Дякую.
Viktor 69 Показати IP 5 Квітня 2011 11:43
ви звернули увагу, що правда ПРО знімає лише депресивно-повчальні короткометражки і жодної розважально-сатиричної.... А все тому що увігнати людей в депресію складніше, аніж розвеселити.... Ну а цей жидомасон діджей Фраєрман чи як там його.... Давайте, Берлінаре та Кани чекають...
Олександр Слобода до Viktor 69 Показати IP 5 Квітня 2011 12:23
Ви звернули увагу, що правда ПРО зняла лише ОДНУ короткометражку? Тому вираз «лише» тут зайвий. На рахунок «розважально-сатиричної» — Петросян, кажуть, десь шось зара нове знімає… Знайомий особисто з Фраєрманом. Нормальний мужик. З радістю поїхав би у Кани чи Берлінар і розказав, що Луцьк не на останньому місці у виготовленні фільмів.
погляд Показати IP 5 Квітня 2011 11:54
ну що ж люди привикли камеді клаби дивитися, а серйозне кіно це для серйозних людей.
Відеоман Показати IP 5 Квітня 2011 13:52
дивився деякі фільми студії Правда PRO, приємно вражений, набирають хлопці розмаху, фільми вже транслюють на обласних телеканалах. Молодці! так і продовжуйте!!!
Єретик Показати IP 5 Квітня 2011 18:25
Хлопці, зніміть кіно про блудного сина Богдана Шибу - ціни вам не буде!
Олександр Слобода до Єретик Показати IP 6 Квітня 2011 00:04
Так Шиба вже, вроді, як не при ділах?..
Man Показати IP 5 Квітня 2011 22:55
Сашуню,ми з тобою,брате!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus