USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Луцьк у місті Лева. До Львова з’їхались книголюби з 23 країн. ФОТО

13 Вересня 2013 15:00
Десятки тисяч авторів, відвідувачів та учасників – всі вони учасники ювілейного двадцятого Форуму видавців у Львові, який стартував ще 10 вересня. Сьогодні, 13 вересня, незважаючи на прохолоду та ранішній дощ, зібралось багато любителів літератури, видавців та митців.

Як розповіли журналісту Волинських Новин організатори, цьогоріч про Форум вони повідомили п’яти мільйонам людей. Всього на захід привезли 100 000 книжок, 10% з них – це нові твори. Також 85 видавництв представили 408 книг, які були номіновані на здобуття премії «Найкраща книга Форуму 2013».

Організатори заходу планують прийняти п’ятдесят тисяч відвідувачів з 23 країн світу, які мають змогу відвідати 800 різноманітних подій і 250 автограф-сесій.

Цьогорічний форум особливий не лише тим, що він є ювілейним, адже саме 2013 року був вперше встановлений статус «Країна – Почесний Гість». Його отримала Республіка Польща, яка організує 53 заходи. Почесний гість двадцятого Форуму видавців у Львові – всесвітньо знаменитий культуролог і філософ Зигмунт Бауман. Він читатиме лекцію на тему «Невелике доповнення до довгої соціальної історії часу».

Приваблює гостей заходу не тільки широка освітньо-культурна програма, але й найбільший у світі ярмарок українських книг з цінами від видавців. Правом безкоштовного входу сюди можуть скористатись бібліотекарі, вчителі, журналісти та пенсіонери. До речі, серед учасників ярмарки розігруються електронні книги та інші цінні призи від спонсорів.

У рамках Форуму відбувається і Львівський міжнародний літературний фестиваль, що очолює п’ятірну кращих книжкових заходів осені за версією журналу «Forbes». Його цьогорічна фокус-тема – «Жінка у світі, що змінюється».

На це організаторів надихнула видатна українська письменниця Ольга Кобилянська, яку вважають першою українською феміністкою. Цього року світ відзначає 150 річницю з дня її народження. Всього цій темі присвячено близько двох десятків заходів, таких як «Історії жінок і жінки в історії», «Авторка і героїня. Жінка в українській літературі», «Жінка-керівник або Чоловічий погляд на управління в культурі» тощо.

Зі слів організаторів двадцятий Форум видавців у Львові – це чергове підтвердження того, що саме ця подія – це епіцентр сучасного українського літературного процесу та книжкового бізнесу, а також доказ того, що Львів не дарма має звання книжкової столиці України, та має всі шанси претендувати на звання «Місто літератури ЮНЕСКО».

























Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
книголюб Показати IP 13 Вересня 2013 15:50
Я завтра туди прибуду!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus