USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Депутати Луцькради звернулися до міністерств та СБУ щодо проблеми смороду у місті

26 Червня 2019 12:12
Через діяльність підприємства з виробництва біоетанолу та відсутність вжитих заходів з боку Гнідавського цукрового заводу у місті загострилася проблема поширення нестерпного запаху у низці мікрорайонів міста.

Про це йшлося під час пленарного засідання 58-ї сесії Луцької міськради 26 червня.

Депутати ухвалили звернення до Мінекології, Міністерства аграрної політики, СБУ щодо вивчення екологічних проблем територіальної громади.

Як зазначив заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук, за останній тиждень суттєво збільшилася кількість повідомлень на гарячу лінію щодо нестерпного запаху в районі південно-західної частини міста – на Вересневому, ЛПЗ, Львівській.

Наприкінці тижня небайдужі громадяни підготували звернення і група швидкого реагування муніципальної варти виїхала на поля фільтрації Гнідавського цукрового заводу, де зафіксувала зливання, що спричиняв нестерпний запах. Виконком неодноразово звертався до ОДА, Держекоінспекції, але у листах-відповідях йшлося про те, що місто, мовляв, повинно самотужки вирішувати проблему. Тому цей проект рішення дозволить порушити питання на найвищому державному рівні, щоб нарешті були вжиті заходи заради вирішення екологічної проблеми.

У зверненні йдеться про те, що протягом чотирьох років поспіль у теплу пору року у місті виникає нестерпний сморід, а джерелом поширення смороду є поля фільтрації Гнідавського цукрового заводу, який не вжив заходів для того, щоб забезпечити очищення зливів та унеможливити зливи сторонніх відходів на територію полів фільтрації підприємства. Відсутність реакції з боку підприємства призводить до загострення ситуації.

Своєю чергою, виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт відзначив, що до 2017 року усі луцькі забудовники підключали зливову каналізацію до мереж фекальної каналізації. Йшлося про новобудови на вулицях Набережній, Арцеулова та інших, винятків практично не було.

З 2017 року міська влада такого не дозволяє. Оскільки поля фільтрації цукрового заводу розташовані за межами міста, зверталися до обласних структур, однак звернення не дали результату – у відповідях йшлося про те, буцімто основна причина смороду – побутові відходи. Екологічна катастрофа, пов’язана з виробництвом біоетанолу, з його слів, існує у різних містах України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Тор Показати IP 26 Червня 2019 12:17
Хотів би бачити як СБУшники будуть бігати по місту і винюхувати джерело смороду. Хто знає, напишіть коли і де старт?
саша Показати IP 26 Червня 2019 12:26
А шо проблему з Ліплянськими очисними вже вирішили? Чи може сталося диво і вони перестали смердіти на десятки кілометрів .
Коля до саша Показати IP 26 Червня 2019 12:41
Липлянсьаі ставки поступово очищають і вони не смердять
777 Показати IP 26 Червня 2019 12:57
При каких делах тут сбу? Вы еще в оон или в нато обратитесь. а лучше в спортлото сразу! Это дело местных властей.
Знаю до 777 Показати IP 26 Червня 2019 13:34
Ця проблема знаходиться на межі з екологічною катастрофою. Це якраз компетенція СБУ.
нострадамус Показати IP 26 Червня 2019 12:59
"Екологічна катастрофа, пов’язана з виробництвом біоетанолу, з його слів, існує у різних містах України." і що?!.. Ящо є проблема-її треба вирішувати. А то від Кравчука пішло: маємо те що маємо. І на тому все закінчується. Де санстанція, центр стандартизаціїї, інші відповідні служби, які приписом мають припинити екологічно небезпечні дії та впаяти такий штраф, щоб втратилася вся вигода від діяльності, що шкодить людям та екології?
7878 до нострадамус Показати IP 26 Червня 2019 13:36
Завод знаходиться за межами міста, а тому це компетенція Волинської ОДА
Анонім Показати IP 26 Червня 2019 13:42
В минулому році проблеми не було.. Що змінилося?
Топ до Топ Показати IP 26 Червня 2019 18:02
Методи точно не ваші.Бігунець

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus