USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Любомлі відкрили виставку про Шацьк. ФОТО

29 Березня 2011 09:57
Близько тисячі експонатів представлено на виставці, що відкрилася у Любомльському краєзнавчому музеї і присвячена 600-річчю першої писемної згадки про селище Шацьк.
Експонати – переважно археологічного напрямку. Виставлені матеріали виявлені під час археологічних розкопок 2009-2011 років та попередніх археологічних розвідок, - повідомили у Любомльській райдержадміністрації.
Виставка проілюстрована документами, картами, фотографіями, літературою про селище Шацьк. Експонати датуються від IX століття до нашої ери.
Це – вироби з глини, фібули II-III століття нашої ери, монети Римської імперії та Польщі, вироби з металу, кістки, прикраси, предмети побуту, зброя періоду Київської Русі, Волинсько-Галицької держави.
Також тут можна побачити роботами шацького художника Миколи Крата.
Серед експонатів – матеріали, виявлені під час архіологічних розкопок та розвідок наукового працівника краєзнавчого музею Сергія Демедюка.
Відбувся також огляд інших наявних експонатів, який провів директор музею Олександр Остап’юк.
Виставка буде працювати протягом півроку.
В урочистому відкритті узяв участь і виступив перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Склянчук, перший заступник голови Шацької райдержадміністрації Віктор Плейтух, керівники відділів культури обох районів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus